Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Sep 23, 7:08

Beregi Keresztszemes Hímzés Napja Tákoson 2016. július 9-én

  • Közzétéve Helyi hírek

Már hagyomány július elején, hogy Tákoson, a  keresztszemes hímzés értékeit ápoló kis beregi községben rendezik meg a Beregi Keresztszemes Hímzés Napját.

takos

A programok már hetekkel korábban elkezdődtek, hiszen a naphoz kapcsolódik egy hímző verseny, amelyre a beküldött pályázati munkákat szakértőkből álló zsűri bírálja el. A pályázatra beküldött hímzések megnézhetők lesznek, a fesztivál területén  külön sátort kapnak a környék asszonyainak munkái.

A hivatalos program 11.00-kor kezdődik ünnepélyes megnyitóval, Tilki Attila a környék országgyűlési képviselője és Baracsi Endre a Megyei Közgyűlés alelnöke köszönti a beregieket, aztán a Beregi Határőr Huszár Bandérium felvonulása következik.

A kulturális műsor keretében a helyi és környező települések népdalkörei, néptánc csoportjai műsorát láthatja az érdeklődő, majd Kokas Banda és a Beregszászi Ludovika Népi Táncegyüttes műsora következik.

keresztszemes

A kulturális műsort csarodai Kiss Együttes koncertje zárja, amit a keresztszemes hímző pályázat értékelése követ.

Késő délután a mulatozásé a főszerep, a szervező Tákos Község Önkormányzata elhozza Tákosra a Nóta TV sztárjait. Először ROBERTO, a mulatós masszőr lép fel , majd az idén áprilisban a lemezeladások alapján aranylemezes DAAVID várja a közönséget. A mulatós műsorblokkot  V-ZOY, szabolcsi származású Nóta TV sztár zárja.

Este nyolctól utcabál várja a táncolni szeretőket, amelyen Simon György húzza majd a talp alá való muzsikát.

A rendezvény ideje alatt ugrálóvár és egyéb játékok várják a kicsiket. A felnőtteknek lehetőségük lesz tájjellegű ételek kóstolni Tákos Község Önkormányzata, valamint a helyi sikeres vállalkozás a Baráth Vendégház jóvoltából. A málékásás beregi töltött káposzta (szigorúan tejföllel), a vasalt tarja és a lapcsánka mellé édességnek a tarkedlit ajánljuk!

plakat

 

 

 

 

Hová, merre a hétvégén?

kert