Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Sep 23, 7:08

A Tigáz több tucat önkéntese segített Nagyhódos lakosainak

  • Közzétéve Helyi hírek

23 Tigáz dolgozó ajánlotta fel segítségét az alig több mint 100 fő lakosságú Nagyhódosnak, ahol az elmúlt hetek természeti csapásai sok idős és szegénységben élő ember otthonában okoztak súlyos károkat. A gázszolgáltató önkéntesei július 1-jén az egész napot azzal töltötték, hogy több épületnél újrarakják a teniszlabda nagyságú jég által szitává lyuggatott tetőcserepeket.

tigazosszefogasnagyhodoson0 1

Négy felújított tetejű épület maradt a Tigáz önkéntes csapatának nyomában Nagyhódoson. A több mint ötszáz éves település valamivel több, mint 100 lakójának többsége idős vagy kis jövedelemből él. Sokaknak nincs biztosítása sem, így az elmúlt hetek jégverése és viharai okozta károk javítására csak nagyon kevés esélyük van.

A július 1-jére szervezett önkéntes napon 23 Tigáz dolgozó vett részt, akik többek között olyan munkák elvégzését vállalták, mint a szitává lyuggatott tetőcserepek újrarakása. Ezzel számtalan olyan nagyhódosi lakos életét könnyítették meg, akik a segítség nélkül valószínűleg még sokáig nem tudták volna vállalni a javításokat.

A társaság nyíregyházi munkatársai maguk vetették fel a vállalat vezetésének, hogy míg a Tigáz önkéntesei az Összefogás projekt keretében a Hajdúszoboszlói Bárdos Lajos Általános Iskola felújítását végzik, ők szeretnének hozzájárulni a Nagyhódoson esett károk helyreállítási munkálataihoz.

tigazosszefogasnagyhodoson0

„Polgármesterként a képviselőtestület és Nagyhódos minden lakója nevében köszönöm a Tigáz önkénteseinek segítségét, mérhetetlen emberségről tettetek tanúbizonyságot - munkátokhoz további sok sikert, jó erőt és egészséget kívánok!” - mondta Krakkó Adolf, Nagyhódos polgármestere.

„Az „Összefogás” társadalmi felelősségvállalásunk egyik legszebb momentuma. Eddig és ezt követően is kiemelten fontosnak tartjuk, hogy segítsük azt a közösséget, amely körben a Tigáz nap, mint nap biztosítja szolgáltatását. Rendkívül büszkék vagyunk a munkatársainkra, akik mindezt száz százalékban átérzik, és maguk ajánlják fel segítségüket a rászorulóknak” – mondta Fabrizio Dassogno a Tigáz elnöke.

A Tigáz Csoport 2013-ban indította útjára Összefogás elnevezésű kezdeményezést, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet a közösségi célok szolgálatára. Ennek elérése érdekében a Társaság és dolgozói oktatási, szociális és kulturális intézmények megújításáért fognak össze évről évre.

A kezdeményezés révén közel 500 önkéntes „kéz” segítségével az elmúlt években immár hat közintézmény kapott új külsőt csaknem 50 millió forint összértékben. Ez a program egészült most ki a nagyhódosi kezdeményezéssel.

 

 

 

Hová, merre a hétvégén?

kert