Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 3, 19:53

Bodza virága és termése is kincset ér

  • Közzétéve Életmód

A bodzabogyó készítményekkel történő tudományos kutatások bebizonyították, hogy az akut légúti vírusfertőzés megjelenésétől számított 48 órán belül, a felnőtt náthás vagy influenzás beteg amennyiben beveszi a bodzabogyóból készített gyógynövénykészítményt, csökken a gyógyulás időtartama és a tünetek súlyossága.

Bodza

Azonban, sajnos jelenleg nincs kutatással alátámasztott bizonyíték arra, hogy a bodzabogyóval való kezeléssel megelőzhető vagy gyógyítható lehetne a COVID-19 fertőzés.

Bacsikné Szigeti Gabriella vagyok, Okleveles Gyógynövényalkalmazási szakember, természetgyógyász, fitoterapeuta. Cikkeimben a természet kincseiről, a gyógynövényekkel történő gyógyítás lehetőségeiről írok.

A mai cikkemben szintén egy olvasói kérdésre szeretnék válaszolni, továbbá megosztom a kedves olvasóm házi bodzalekvár receptjét.

A bodzából, igen sok háziasszony készít lekvárt, szörpöt a téli időszakra, virágát sokan gyűjtik teának.

A hozzám forduló olvasó, azzal a kérdéssel keresett meg, hogy milyen gyógyhatása lehet a bodzabogyó lekvárnak, mivel a nagymamája sokszor adta neki mikor gyerek volt.És mindig mondta neki „egyed gyermekem, mert ez mindenedet gyógyítja”. Továbbá arra is kíváncsi, hogy valóban használható-e a bodza a COVID-19 vírussal szemben.

A bodza virágból készített teát felhasználhatjuk megfázásos megbetegedéseknél, lázas, hurutos állapot esetén, valamint izzasztó, vízhajtó hatással is rendelkezik.

A bodza bogyóból készített gyógylekvár meghűlés esetén erősítőként, izzasztóként és enyhe hashajtóként segíthet. Tudományosan bizonyított az antioxidáns hatás, az immunstimuláns aktivitás, továbbá az, hogy gátolja a herpesz simplex vírus fejlődését.Tehát, a nagymama nagyon bölcs volt.

Azonban, sajnos jelenleg nincs bizonyíték arra, hogy a bodzabogyóval való kezeléssel megelőzhető vagy gyógyítható lehetne a COVID-19 fertőzés esetén. Ezen a téren további kutatások szükségesek.Tény, hogy az akut légúti vírusfertőzés megjelenésétől számított 48 órán belül, a felnőtt náthás vagy influenzás beteg amennyiben beveszi a bodzabogyóból készített gyógynövénykészítményt, csökken a gyógyulás időtartama és a tünetek súlyossága gyorsabban enyhülnek.

Most pedig az olvasóm hozzájárulásával megosztanám önökkel a bodzabogyóból készített lekvárjának a receptjét.

2 kg száráról lemorzsolt bogyót mosást követően felfőzzük, majd az apró magvak eltávolítása céljából szitán áttörjük. Ezt követően másfél kilónyi cukorral és kevés vízzel tovább főzzük. Még forrón üvegbe töltjük, majd ládába pakoljuk dunsztolni, míg teljesen ki nem hűl.

Én is kipróbáltam, nagyon finom!

Elérhetőség: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

TERMÉSZETES EGÉSZSÉG! Bacsikné Szigeti Gabriella Okleveles Gyógynövényalkalmazási szakember, fitoterapeuta

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280