Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Jun 5, 4:53

„Az elején nem köhögtem, az ízeket is éreztem” – 3 hete gyógyult, de még most sincs a „saját formájában”

  • Közzétéve Életmód

A koronavírus-fertőzéssel kapcsolatos sok-sok kérdés mellett tanulságos történetekkel is megkeresik a szon.hu szerkesztőségét. Egy ilyen sztorit osztunk meg olvasóinkkal.

koronavirus maradj otthon

Az új típusú vírus tipikus tüneteiről már sokat hallottunk, tudjuk, hogy a magas láz vezető tünetnek számít. Vannak azonban olyan esetek, amikor csak alig emelkedik meg a beteg testhőmérséklete, egy ideig az íz és a szaglás érzékelése sem tűnik el, mindössze az influenzához hasonló panaszokat érez.

Így járt M. Zita is (olvasónk kérte, hogy ne írjuk ki a teljes nevét – a szerk.). Kínzó fejfájás gyötörte két napig, de túl magas láza nem volt, csupán hőemelkedése.

 
– Felhívtam a háziorvosom, és elmondtam, hogy nagyon gyengének érzem magam, fáj a fejem. Talán megfázhattam, megáztam az esőben. Megkérdezte, hogy köhögök-e. Mondtam, hogy nem. Azt javasolta, hogy pihenjek, vegyek be fájdalomcsillapítót a fejfájásra, és abban az esetben, ha változik az állapotom, hívjam fel azonnal. Bevallom, nem voltam nyugodt, hiszen akkoriban kezdett emelkedni a koronavírusos betegek száma, rögtön arra gyanakodtam, hogy én is elkaphattam.

– A következő nap még gyengébbnek éreztem magam, hullámokban tört rám a fáradtság, egyik kanapéról a másikra ültem, volt hogy egész nap csak feküdtem.

– Az elején nem köhögtem, az ízeket is éreztem, de nem voltam nyugodt… Nem akartam átadni a fertőzést a gyerekeimnek, ezért a lakásban elszeparáltam magam a családtól.

– Mivel cseppet sem javultam, felhívtam ismét az orvosom… A tesztet a mentősök az első tünetektől számítva a negyedik napon vették le. Pozitív lett. Egy kis köhögés, később izomfájdalom társult a már meglévő panaszaimhoz, de egyik sem volt olyan „kellemetlen”, mint a félelem… Merthogy átfutott néhányszor a fejemen: mi lesz, ha mégis orvosi segítségre lesz szükségem? Másfelől nem ismerjük még ezt a vírust, nem tudjuk, mit hagy maga után.

– Aztán lassan lábadozni kezdtem, szerencsés voltam… Még most sem vagyok a „saját formámban”, pedig bő három hete, hogy lekerült a piros cédula lakásunk ajtajáról – mesélte a harmincas évei végén járó nyíregyházi anyuka.

szon.hu

Amennyiben Ön is megosztaná történetét, kérjük küldje el nekünk a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre! Kérjük mindenképpen írja oda, hogy a neve megjeleníthető-e!

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280