Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 19, 9:35

A Tégy jót a fogyatékkal élőkért Alapítvány idén is életre hívta az Angyalom-emlékdíjat

  • Közzétéve Életmód

A Tégy jót a fogyatékkal élőkért Alapítvány idén is életre hívta az Angyalom-emlékdíjat. Az elismerésre 27 olyan szülő lett jelölve, akik mindannyian valamilyen fogyatékossággal élő gyermeket ápolnak a nap 24 órájában. A gyermekek között van izomsorvadással élő és halmozottan sérült, epilepsziás gyermek is.

IMG 4873

Azoknál a családoknál, ahol beteg gyermek születik, sok esetben a két szülős családmodellt felváltja az egy szülős, ahol is 90%-ban az édesanya marad egyedül a gyermekével, mivel az édesapa nem bírja feldolgozni gyermeke betegségét. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem történik meg az eset fordítottja.

Ezek a szülők feladják, feladták eddigi terveiket, álmaikat, s őrangyalként őrzik gyermekük fejlődését. Persze bőven vannak kivételek és mindkét szülő egységben küzd gyermekéért, de nem lesznek könnyebbek a küzdelmek egy fikarcnyit sem.

IMG 4880

Tapasztalataink szerint azonban manapság egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az olyan családok segítésére, támogatására, ahol valamilyen fogyatékkal élő gyermek él. Ez a társadalmi célú felelősségvállalás a mai világban fokozottan fontos.

Ez a díj az üvegcsontúsággal élő Ganyi Károly édesanyja, Ágnes emlékére került létrehozásra.

A 2020-as emlékdíjhoz készült egy dal, Angyalom címmel, melyről itt írtunk.

Az idei emlékdíjhoz is készül egy új dal, mintegy hagyományt teremtve, melynek munkálatai jelenleg is folynak.

Az Alapítvány a jelen gazdasági nehézségek miatt közösségi gyűjtést indított azért, hogy méltó módon, egy gála keretein belül adhassák át az elismerést.

A gyűjtés oldalon a támogatások fejében akár díszvendégként is részt lehet venni a gálán.

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280