Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 2, 11:18

Hét gyerek életét tette pokollá a nevelőszülő - 4 év börtönre ítélték a 49 éves nőt

 

Hivatásos nevelőszülőként dolgozott az a jászladányi nő, aki borzalmas körülmények között tartotta a rábízott hét gyereket éveken keresztül.

gyerekillusztráció (Shutterstock)

A gyerekek csak óvodában és iskolában kaptak rendszeresen enni, otthon sem főtt ételt, sem gyümölcsöt, csak vajas vagy tejfölös kenyeret kaptak egész nap.


Hetente csak egyszer engedte őket fürdeni a nő, akkor is csak két lavór vizet engedett nekik, egyet a lányoknak, egyet a fiúknak, ám szappant és törölközőt már nem adott.

Ha mosdóba kellett menniük, még a téli fagyban is csak az udvaron végezhették el a dolgukat. Mindezek mellett még rendszeresen fenyegette, sőt pofozta, verte is őket pusztán „nevelési célzattal”, gyakran pedig egész éjszakára egy szekrénybe zárta őket, majd lelakatolta azt.

A bíróság hétrendbeli kiskorú veszélyeztetése és ötrendbeli személyi szabadság megsértése miatt – az ügyészség súlyosbítási kezdeményezése után - 4 év börtönre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte a 49 éves nőt, illetve eltiltotta minden kiskorúval kapcsolatos tevékenységtől – áll a Szolnoki Törvényszék közleményében.

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280