Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 28, 6:42

Jelek a selejtezésre

  • Közzétéve Érdekességek

Ha már régóta élünk egy lakásban, akkor elképzelhető, hogy az évek alatt megtöltöttük már abszolút nem szükséges dolgokkal. Számos tárgyat, eszközt találhatunk, amik még hasznosak lehetnek valamilyen formában, de biztosan sok olyan is van, ami csak a helyet foglalja és ideje lenne megszabadulni tőle.

selejtezes kontener rendeles 614x346

Ha elért egy kritikus pontot a felesleges dolgok mennyisége, akkor érdemes szelektálni, megpróbálni eladni, adományozni, elajándékozni ezeket, a teljesen haszontalan dolgok esetén pedig segítség lehet a konténer rendelés.

Bejegyzésünkben mutatjuk, hogy mik azok a jelek, amiket ha észreveszünk, akkor érdemes időt szakítani egy alapos szelektálásra.

A nem használt ruhák

A ruhákat 3 fő csoportba oszthatjuk:

  • amiket rendszeresen hordunk
  • amiket most nem tudunk hordani, de még szeretnénk
  • amiket egyáltalán nem hordunk

Az utolsó kategóriában szereplőkkel nincs gond, ezektől egyszerűen meg tudunk szabadulni. A második kategória viszont nehezebb, hiszen azt gondoljuk, hogy biztosan jók lesznek még egyszer, de jellemzően ez a nap sosem jön el. Kemény feladat ezektől a ruháktól elbúcsúzni, de biztosan kárpótolni fog minket, ha végre újra elférünk a szekrényünkben.

Amikor sosincs meg semmi

Ha azt vesszük észre, hogy bármire is van szükségünk, csak hosszas keresgetés után lesz meg (Hol egy csavarhúzó? Hol van már az a mérőszalag?), akkor érdemes a felesleges dolgoktól megszabadulni és így mindennek valódi helye lesz. Így el tudjuk kerülni, hogy mindent a „legjobb helyre” tegyünk el, amit utána gyorsan el is felejtünk, hogy hol volt.  

A fotel és a ruhák

Ha hetekig a fotelben hevernek a ruháink, akkor szinte biztos, hogy több van, mint amire szükségünk van. Érdemes átgondolni, hogy melyek a felesleges darabok, ezeket érdemes eladományozni, hiszen rengeteg embernek nagyobb szüksége van ezekre, mint a fotelünknek…

A plusz dolgok

Sok olyan dolgunk van a házban a pincében, padláson, amihez már évek óta nem nyúltunk, hiszen egy csere alkalmával tettük el „vészhelyzet” esetére. Ilyen helyzet például, amikor lecseréljük a télikabátunkat, de a régit még eltesszük, ha valami gond lenne az újjal. Ha viszont hosszú éveken, évtizedeken keresztül mindig eltesszük az előzőt, akkor elérheti a kritikus mennyiséget a vészhelyzeti tartalék. Gondoljuk át, hogy például a családból, barátok közül bárkinek szüksége lenne-e ezekre, ha nem, akkor ismét remek megoldás az adományozás, illetve a különböző internetes portálokon talán még egy kis pénzt is kereshetünk ezekkel.

Az a bizonyos fiók

Szinte mindegyikünknek van egy szemetes fiókja. Elsőre természetesnek tűnhet, de ha jobban belegondolunk, akkor ez a hulladék és az egyébként jobb helyet érdemlő dolgaink lelőhelye. Tegyük el a csavarhúzót a többi csavarhúzó közé, a tűket a varrós dobozba, a régi parkolójegyeket pedig dobjuk ki a kukába.

Rendeljünk konténert!

Ha megvagyunk a selejtezéssel, mindent értékesítettünk, eladományoztunk vagy elajándékoztunk, de még mindig rengeteg hulladék hever mindenhol, akkor érdemes konténert rendelni, hiszen ez a legegyszerűbb és leghatékonyabb megoldás ezeknek az elszállítására.

Cégünk több, mint 20 éve tevékenykedik a piacon, céges ügyfeleket és magánszemélyeket egyaránt kiszolgálunk a sittszállítás és a vegyes konténer szállítás területén. Ha konténerre van szüksége, keressen minket lenti elérhetőségeink egyikén!

Web: sittkontener.hu

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Mobil: +36/70-368-58-24

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280