Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 27, 23:02

Jégről mentettek egy őzbakot a tűzoltók

Lakossági bejelentés alapján vonultak a szombathelyi tűzoltók a dozmati víztározóhoz, ahol egy kimerült őzbak próbált kivergődni a jégről, ahová feltehetőleg valami elől bemenekült - irta meg a 112Press.

oz3

A tűzoltók a helyszínen felmérték a lehetőségeiket és a kockázatokat, majd úgy döntöttek, hogy mobil stég segítségével közelítik meg az addigra már jégen fekvő őzbakot.

Mivel a víztározót még nem fedte egybefüggő jégréteg, így fennállt annak a veszélye, hogy az állat a nyílt víz felé menekül és beleesik abba, ezért egy drón is készenlétben állt, hogy a víz felől a part felé terelje az állatot. Erre azonban nem volt szükség.

A jégen előrehaladáshoz így is komoly erőfeszítés kellett és az állat közelében már repedezett a jég, de a tűzoltók végül megragadták a sorsába láthatóan beletörődött bakot, egy pokrócot terítettek rá, majd a bajtársak a lehető leggyorsabban a partra húzták a mentőcsapatot, az éppen megmentett vadállattal együtt.

oz

Az őzbakot először egy repceföldön tették le, ahol remegő lábakkal tűrte a tűzoltók simogatását, majd a falugondnok és az őz megtalálója egy bokros, védett részre cipelték az állatot, hogy megnyugodhasson és eliszkolhasson.

oz1

Az ilyen mentések azért is fontosak, mivel a tűzoltók éles helyzetben szembesülhetnek zavaró, vagy a munkát hátráltató tényezőkkel és az ilyenkor szerzett tapasztalatokat az emberek kimentésénél is kamatoztathatják, értékes perceket, vagy másodperceket nyerve az állatmentésekkor szerzett rutinnal.

oz2

112press.hu

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280