Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 18, 17:13

Nagykállóban 5 új fertőzött van, egyikük lélegeztetőgépre került a Frissmedia információja szerint

  • Közzétéve Helyi hírek

Megyénkben aggasztó folyamatok bontakoznak ki, ha az elmúlt egy hét járványadatait vesszük górcső alá. A frissmedia.hu nem hivatalos forrásból úgy tudja, hogy Nagykállóban az elmúlt héten 5 új Covid-19 beteget diagnosztizáltak, közülük egyet Budapesten kezelnek, az ő állapota súlyos.

corona 204632 6536 lg 6937 lg

Intő, akár figyelmeztető jelnek is lehet tekinteni, hogy megyénkben az elmúlt napokban megugrott a Covid-19 betegséggel diagnosztizáltak száma. 14 nappal ezelőtt még 38 igazolt fertőzött volt, mára ez a szám 47-re növekedett. Egyetlen településen, Nagykállóban öt személynél mutatták ki a vírus jelenlétét.

frissmedia.hu úgy tudja, hogy két igazolt fertőzöttet Beregdarócon találtak még a múlt héten.

Amióta a kormányzati kommunikáció közli a megyei adatokat, tudható, hogy április elsején 25 igazolt fertőzött volt Szabolcsban. Majd, ahogy egyre több szigorító intézkedést vezettek be, fokozatosan csökkent a reprodukciós arány. A legtöbb igazolt fertőzött május 21-én volt: 49. Másnapra 38-ra csökkent a számuk ügynevezett „adattisztásás” során. A hivatalos a magyarázat szerint életvitelszerűen nem a megyében éltek ezek az emberek. Május vége óta azonban az igazoltan feltűzöttek száma dinamikusan emelkedik. A legnagyobb növekedést ma jegyezhettük fel: 3 új azonosított fertőzött van.

Azt sajnos nem tudjuk, hogy megyénkben hányan vannak az aktív fertőzöttek, mivel a kormányzat nem közöl ilyen jellegű, megyékre lebontott adatokat.

Ugyanakkor az igazolt fertőzöttek számának növekedése figyelmeztet: a vírus köztünk van. Épp ezért fontos betartani a biztonsági intézkedéseket, óvó rendszabályokat.

frissmedia.hu

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280