Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 19, 9:35

Új pozitív minta Mátészalkán, nyílt levélben szólítja meg a környék polgármestereit Hanusi Péter

  • Közzétéve Helyi hírek
Tisztelt Polgármester Asszony/Úr! A múlt hét folyamán városunkban, Mátészalkán is sajnos visszaigazolást nyert egy eset tekintetében a pozitív koronavírus fertőzöttség. Azóta a járványügyi szakemberek kontaktkutató munkája eredményeként újabb pozitív esetre derült fény.

mateszalka ter 860x400illusztráció!

Hiszem, hogy mindannyian felelősen gondolkodunk a településeink lakosságát illetően. Köztudomású, hogy Mátészalka viszonylag széles vonzáskörzettel rendelkezik, a környékbeli településekről sokan járnak ide dolgozni, Mátészalkán vesznek igénybe szolgáltatásokat, vagy szórakozni, feltöltődni jönnek a Fény Városába. Közös érdekünk, és feladatunk, hogy vigyázzunk a településeink lakosainak biztonságára, az itt élő emberek egészségét a rendelkezésre álló eszközökkel óvjuk meg.

Lakossági visszajelzések alapján a környékbeli településekről a városunkba érkezők gyakran elfeledkeznek a maszkviselés kötelezettségéről, a szabályokat lazábban kezelik, mint a helyiek, talán azért, mert a saját településükön még nem találkoztak a vírus jelenlétével, és a jogi engedményeket, enyhítéseket felszabadulásként élik meg.

Mátészalkán a múlt héten igazolódott: még nem vagyunk túl az egészségügyi veszélyt jelentő helyzeten, a vírus közöttünk van. Ezért a mátészalkai lakosságot arra kértem, hogy személyesen tegyen meg mindenki mindent annak érdekében, hogy az egészségügyi kockázatot a minimálisra csökkentsük. Felhívtam a figyelmet a maszkviselés fontosságára, a közösségi távolságtartásra (1,5 méter), a jelenleg hatályban lévő, idősebbeket érintő idősáv betartására, és a személyes higéniára, a kézmosás, kézfertőtlenítés fontosságára.

Annak érdekében, hogy a rendelkezések betartásra kerüljenek Mátészalkán a városi operatív munkacsoport javaslatára fokozott ellenőrzést rendeltünk el a hatályos egészségvédelmi rendelkezések vonatkozásában. Egy járványügyi- és rendészeti szakemberekből, valamint a közterület-felügyelet munkatársaiból álló csoport fogja ellenőrizni a szabályok betartását az üzletekben, kereskedelmi egységekben.

Tekintettel arra, hogy az Ön településének lakosai is érintettek lehetnek az ellenőrzések során, kérem jelen tájékoztatásom minél szélesebb körű terjesztését a helyben szokásos módon és a rendelkezésre álló online felületeiken egyaránt.

Együttműködését előre is köszönettel fogadom.

Mátészalka, 2020. június 16.

Minden jót és jó egészséget kívánva személyesen Önnek és települése minden lakosának, üdvözlettel:

Dr. Hanusi Péter, Mátészalka Város Polgármestere

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280