Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 20, 10:26

Egy nem a városban lakó, de Mátészalkán praktizáló házi gyermekorvos tesztje lett pozitív

  • Közzétéve Helyi hírek

A tegnapi napon szereztem tudomást arról, hogy egy nem mátészalkai, de városunkban praktizáló házi gyermekorvos tesztje pozitív lett. Az orvos rendkívül elővigyázatos módon az első tünetek észlelésétől már nem praktizált.

hanusi 0921

A tünetek jelentkezésével PCR tesztet kért, ennek az eredménye született meg tegnap délután. - tájékoztatta városa lakóit Hanusi Péter, Mátészalka polgármestere.

A polgármester a már szokásossá vált videóbejegyzésben arról is tájékoztatta a lakókat, hogy új beazonosított fertőzöttet nem találtak a városlakók között! A teljes tájékoztatást megtalálja a vidó után!

 Tisztelt Mátészalkaiak!

Kedves Érdeklődők!

A hétvégén a koronavírussal kapcsolatosan újabb járványügyi fejlemények történtek, ezért ismét tájékoztatással jelentkezem.

Tegnapi adatok alapján továbbra is 6 pozitív koronavírussal visszaigazolt személy van jelenleg Mátészalkán. Ebből 5 fő mátészalkai állampolgár, 1 fő mátészalkai személlyel közös háztartásban élő, járványügyi nyilvántartás szerint városunkhoz tartozik. Határrendészeti okok miatt 5 fő, egészségügyi megfigyelés okán 20 fő van járványügyi eljárás hatálya alatt. Ebből 17 fő egy koronavírussal megfertőződött, középiskolás mátészalkai diák kontaktjait jelenti, döntő többségében az ő osztálytársai. Ebben a középiskolai osztályban, 33 diákot érintve mindenki járványügyi eljárás alatt van, információim szerint mindenki tünetmentes. Még a héten digitális tanrend van érvényben számukra, amennyiben tünetmentesek maradnak, jövő hét hétfőtől visszaáll a normál oktatási rend számukra.

A tegnapi napon szereztem tudomást arról, hogy egy nem mátészalkai, de városunkban praktizáló házi gyermekorvos tesztje pozitív lett. Az orvos rendkívül elővigyázatos módon az első tünetek észlelésétől már nem praktizált. A tünetek jelentkezésével PCR tesztet kért, ennek az eredménye született meg tegnap délután. A másik három házi gyermekorvos a Népegészségügyi Osztállyal egyeztetve úgy döntött, hogy ellátják a mátészalkai gyermekeket. Ugyanakkor tegnap délutáni utasításomnak megfelelően a teljes rendelő annak összes helyiségével rendkívüli fertőtlenítésen esett át. A házi gyermekorvosok védőeszközben vizsgálják majd továbbra is a gyermekeket. Ugyanakkor hangsúlyosan kérem a szülőket, hogy a házi gyermekorvosok személyes felkeresése ELŐTT, TELEFONON vegyék fel velük a kapcsolatot. A házi gyermekorvos majd eldönti, hogy telemedicina elegendő-e vagy szükséges a személyes vizsgálat. Kérem, erre most különösen figyeljünk mind a gyermekeink, mind a háziorvosok védelme érdekében.

Ezzel összefüggésben elrendeltem az óvodák, iskolák és a bölcsőde területén a fokozott fertőtlenítést. Emellett tovább folytatódik a játszóterek fertőtlenítése.

Sok kérdés érkezett arról az orvosról, akiről korábban adtam tájékoztatást. Ő egy mátészalkai betegellátási intézmény köztiszteletben álló munkatársa. Családja tájékoztatása szerint lépésről lépésre javul az állapota, stabil, napközben nem szorul lélegeztetésre, elővigyázatosságból éjszaka még igen. Az látszik, hogy ez egy hosszú felépülési folyamat lesz, kérem, imádkozzunk érte mindnyájan, hogy mihamarabb visszatérhessen közénk.

Hála Istennek Mátészalkán nem nőtt meg ugrásszerűen a pozitívan visszaigazolt koronavírus fertőzöttek száma, ahogyan azt az adatok is mutatják. Ez egy áldásos helyzet, de a környékbeli adatok azt jelzik, hogy a koronavírus terjed. Ezért hangsúlyosan kérek mindenkit arra, hogy a járványügyi szabályokat tartsuk be. A maszkviselés szabályai megváltoztak, erről hamarosan dr. Takács Csaba Mátészalka Város Jegyzője jelentkezik majd.

Kérem, hogy vigyázzunk egymásra, vigyázzunk magunkra!

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280