Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 4, 19:02

16 évesen kamionokat húz el a csengeri lány

A kamionosok világában a férfiak dominálnak – ez így természetes. Az is az erősebb nemhez köthető, amint valaki a fizikai korlátait feszegetve húz egy nyergesvontatót. Nem szokványos látvány, amikor egy hölgy minden idegszálával arra össz­pontosít, hogy megmozdítsa a többtonnás teherautót. Az pedig végképp egyedi, hogy az illető pusztán tizenhat esztendős. Bár száraz terepen fitogtatja az erejét, valójában veszélyes vizeken evez. 

csenger

– Tizenegy esztendős koromban ismerkedtem meg a volt általános iskolámban a bothúzással. Kipróbáltam, megtetszett, és mivel az iskolai versenyen első helyezett lettem, továbbjutottam, ahol újabb sikert értem el – jegyezte meg Kincs Virág a szon.hu-nak, aki Csengerben töltötte az év végét. 

– Pár évet pihent a téma, mígnem 2020 nyarán elkezdtem azon gondolkodni, hogy jó lenne folytatni azt, amit abbahagytam. Megkerestem a mostani edzőmet, aki nagyon szívesen segített a tréningekben. A bothúzásból adódóan kerültem a kamionhúzók közé, ezért a mai napig nagyon hálás vagyok. 

csenger11

– Az elején mindenki nagyon meglepődött, hiszen ez nem egy olyan sport, amit egy lány űzhet. Ma már sokan érdeklődnek erről, és nekik is tetszik. A legelső versenyemen sokat szenvedtem. Azt is sikerként könyveltem el, hogy egyáltalán megmozdult a kamion. Miután elindult, rájöttem: nagyon kell szednem a lábaimat azért, hogy jó időt érjek el. A combjaim teljesen „beégtek”, így minél hamarabb a célba akartam jutni. 

A bothúzó abszolút országos bajnokságot Balatonlellén rendezték meg tavaly áprilisban, ahol a -70 kg-os kategóriában hatodik lett. – El kell ismerni, elég erős ellenfeleim voltak. Aztán elkezdődtek a Kamionhúzó Liga fordulói. A nyitányon nem tudtam részt venni, aztán Celldömölkön a harmadik helyen végeztem, és nagyon büszke voltam magamra. Máriapócson a strongwoman kategóriában negyedik lettem. Azért indultam itt, mert kevés volt a 70 kiló alatti lány, ezért összevontak bennünket a 70 kiló felettiekkel. Siófokon a -70 kg kategóriában másodikként zártam, aztán miután összegezték a pontszámokat, kiderült, hogy a Kamionhúzó Ligában második lettem. 

csenger12

– A látrányi bothúzó országos bajnokságon a junioroknál is a második helyen végeztem. A nagykanizsai kamionhúzó ob-n a strongwoman ­kategóriában úgy zártam harmadikként, hogy a második helyezéstől mindössze 26 századmásodperc választott el. Egyébként a Kamionhúzó Liga döntőjében elért eredményemet tartom a legtöbbre, mivel ott nem csak az adott versenyt nézték, hanem a liga többi állomásain bemutatott produkcióimat is figyelembe vették. 

Kincs Virág jelenleg a Strongwoman Ligára készül. A versenyszámok a következők: kamionhúzás hámmal, Apolló-nyomás (40 kg), gumiforgatás (180 kg), gumifelhúzás keretben, hordócipelés, vikingnyomás, norvég felhúzás hexrúddal (100 kg-tól). 

csenger13

– A szüleim, a csapattársaim és az edzőim motiválnak leginkább. Az sokat számít, hogy hisznek bennem. Buzdítanak, és büszkék rám, ettől jobb érzés nincs is. Számomra addig jelent kihívást, amíg az adott súlycsoportban nem én érem el a legjobb időt, azaz nem én húzom be a leghamarabb a kamiont. Ezután már ezt nem lehet fejleszteni. 

– Bármennyire is furcsán hangzik, nem jár lemondásokkal a hobbim. Azért tűnhet kicsit veszélyesnek, mert még csak 16 éves vagyok, és a csontjaim sem fejlődtek ki teljesen. Megvan az esély arra, hogy lesérülök, de lekopogom: még nem volt ilyen. 

Virág rendszeresen, heti ötször jár konditerembe. Csengerben is így búcsúztatta az esztendőt. – Nekem ez a mindenem. Ha esetleg verseny előtt állunk, a család kocsiját szoktam gyakorlásképpen húzni. Szeretném tovább fejleszteni magam: sokat erősödni, még többet edzeni addig, amíg el nem érem a célomat. A legfontosabb törekvésem az, hogy a súlycsoportomban első helyezett legyek! 

csenger2

forrás: szon.hu

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280