Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 1, 22:22

Nem csökkennek a szabadtéri tüzek Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

  • Közzétéve Helyi hírek

Nem csökkennek a szabadtéri tüzek Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. A térségbeli tűzoltók vasárnap húsz helyen oltottak szabadtéri lángokat.

avartuz

Nyíregyháza és Újfehértó között, Császárszállás közelében nádas és bozótos égett mintegy húsz hektáron. A nyíregyházi hivatásos és az újfehértói önkormányzati tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett fékezték meg a lángokat.

Ópályiban, a Nyíl út mögötti területen egy hektáron égett az avar, a száraz aljnövényzet. A mátészalkai hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal, gyorssugárral oltották el a tüzet.

Három hektáron lángolt az erdő aljnövényzete a székelyi Kossuth út végén, szintén három hektáros tűz volt Nyírbátor és Nyírgyulaj között.

A túrricsei Jókai utcánál fél hektáros, a nagyecsedi Vörösmarty utca végénél ezerötszáz négyzetméteres szabadtéri tűz volt.


A Nyírkarász és Anarcs közötti út mellett ötven méter hosszan lángolt az avar, a kocsordi Vasút utca végén, a töltésnél öt négyzetméteren égett a száraz fű.

További szabadtéri tüzek voltak tegnap Eperjeske és Tiszamogyorós között, Fényeslitke térségében a 4-es főút mellett, Tiszalök, Tiszakanyár, Aranyosapáti, Nyírcsaholy, Tiszarád településeken.

Rutkai-Dér Vivien tű. főhadnagy, szóvivő
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280