Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 4, 14:12

Ünnepség Vaján II. Rákóczi Ferenc születésének 346. évfordulója alkalmából

Ahogyan Rákóczi számára, úgy számunkra is a haza szolgálata az örök küldetésünk - jelentette ki az igazságügyi miniszter pénteken a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Vaján, a II. Rákóczi Ferenc születésének 346. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen.

vaja4Fotók: MTI/Czeglédi Zsolt

Varga Judit a Magyar Nemzeti Múzeum Vay Ádám Muzeális Gyűjteményének udvarán elmondott beszédében hangsúlyozta, emlékeznünk kell a fejedelem tetteire, amelyeket - mint ahogyan szállóigévé jelmondata tanúsítja - "Istennel a hazáért és a szabadságért" vívott.

 "Együtt, a közösség erejével legyőzhetjük a veszedelmeket és megőrizhetjük Magyarország békéjét" - fogalmazott a tárcavezető.

vaja1

L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója történelmi visszatekintésében felidézte, a magyarok legnagyobb szabadságküzdelmei sorra veszteséggel zárultak, de "mégis itt vagyunk és mégis egy erős és büszke nemzet tagjai vagyunk".

Rákóczi sorsában, személyes történeteiben és kudarcaiban ott van a magyar nemzet valamennyi bukása és kudarca, de egyben történelmük felemelő szépségei is - hangoztatta a főigazgató.

Az ünnepséget követően a jelenlévők az emlékezés koszorúit helyezték el II. Rákóczi Ferenc mellszobra előtt.

vaja2vaja3

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280