Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 2, 21:47

A Magyar Költészet Napja Aranyosapátiban

  • Közzétéve Helyi hírek

Magyar költészet napja április 11. „Veszem a szót, földobom a levegőbe, ott szétesik és újra megfogom, és akkor valami más”- idei költészet napi mottóként ezt a József Attila idézetet választottuk. Sokat mondanak ezek a szavak, hűen jellemzik a költő anyanyelvhez fűződő kapcsolatát. Talán maga a költő sem hitte ezt, amikor e gondolatot megosztotta Gyömrői Edittel egy interjúban.

aa

Iskolánkban, az Aranyosapáti Általános Iskolában, minden évben izgatottan készülünk a költészet napra, gyerekek, felnőttek egyaránt. Szebbnél –szebb könyvjelzőket készítettek a gyerekek festés, hajtogatás, ragasztás technikájával. Volt, aki versrészletet írt a könyvjelzőre. A tanulók költészettel kapcsolatos érzéseiket, gondolataikat könyv formájú cetlire írták és kitűzték a faliújságra.

Kedvenc verseiket felolvashatták, elmondhatták a vállalkozó kedvű gyerekek, amiről hangfelvételt, videót készítettek. A 7.b osztály tanulói osztályfőnökük segítségével ppt-t készítettek. Az összeállításban egy-egy vershez kapcsolódóan szövegtárgyakat illetve élőképeket „varázsoltak”. Tanórákon is felhasználjuk majd ezt az összeállítást, ahol a tanulóknak feladványként ki kell találniuk, hogy melyik művet ábrázolják az egyes diák.

A költészet napi faliújság alá könyveket helyeztünk ki, amiket a diákok kedvükre forgathattak, beleolvashattak az egyes művekbe. Úgy vélem, nagyon jó alkalom egy költészet napi megemlékezés, program arra, hogy tanulóinkat olvasóvá neveljük. Mai rohanó, informatikai világunkban igen fontos, hogy minden alkalmat megragadjunk arra, hogy gyermekeink megszeressék a könyveket, az olvasást és élményként hasson rájuk. A program felelőse Dicső Zsoltné és Burók-Belenszky Katalin volt.

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280