Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 4, 14:12

Vásárosnamény és térsége helyi foglalkoztatási paktum

  • Közzétéve Helyi hírek

Végéhez közeledik a „Vásárosnamény és térsége helyi foglalkoztatási paktum” című, TOP-5.1.2-15- SB1-2016-00002 azonosító számú projekt, melynek célja egy jól működő, széleskörű foglalkoztatási partnerség megvalósítása volt, amely segíti a térség foglalkoztatási helyzetének javítását és a megyei munkaerőpiac védelmét.

vn0Projektzáró rendezvény Vásárosnaményban

A projekt által lefedett terület a Vásárosnaményi járás közel teljes közigazgatási területe, ez alól kivételt képeztek Nyírmada és Pusztadobos települések. A projekt 240 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével valósult meg.

Vásárosnamény Város Önkormányzata pályázatot nyújtott be a TOP-5.1.2-15 kódszámú, Helyi Foglalkoztatási Együttműködések című felhívásra, melynek eredményeképpen 240 millió forint vissza nem térítendő támogatást ítéltek meg számára. A Kormányhivatal fő feladata a képzési, foglalkoztatási támogatások, valamint a munkaerő piaci szolgáltatások biztosítása volt.

Az intézmény jelenlétével, szakmai hátterével és a megyében betöltött szerepével képes volt biztosítani a helyi paktum megfelelő illeszkedését a megyei paktumhoz, illetve a többi helyi paktumhoz is, figyelembe véve a releváns gazdasági ágazatokhoz való kapcsolódási lehetőségeket.

A projektgazda mind az előkészítés, mind a végrehajtás során fontosnak találta a hatékony munkavégzés és az esélyegyenlőség elvének teljesítését. Ennek figyelembevételével kerültek bevonásra a paktum tagjai, melyet a térség munkaerőpiaci szereplői alkottak, többek között a kormányhivatal, a megyei és települési önkormányzatok, a kamara, a térség működő vállalkozásai, képzést folytató intézmények, munkaerő piaci szolgáltatók és a szociális gazdaság szereplői.

fejlesztési alapA paktumszervezet felállításával megoldódott a hátrányos helyzetű lakosság elérése, a munka világába való terelése. A térségi együttműködésre, partnerségi tervezésre és igényfelmérésre alapozva megvalósult a munkavállalóknak vállalkozások munkaerő igényére alapozott, célzott toborzása, képzése, ezáltal összehangolódott a munkaerőpiaci kereslet és kínálat is.

A projekt befejezési dátuma: 2022.07.31.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, a támogatás mértéke: 100% A projektről bővebb információt a www.vasarosnameny.hu oldalon olvashatnak.

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280