Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 6, 7:17

Dancs Ákost Benken, Beri Márkot Nyírpilisen választották polgármesternek az időközi polgármester-választáson

A független Dancs Ákos nyerte a vasárnapi időközi polgármester-választást a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Benken.

valasztas

A valasztas.hu oldalon közzétett eredmény szerint a 360 névjegyzékben szereplő választópolgár közül 223-an járultak az urnákhoz. A 218 érvényesen leadott szavazatból Dancs Ákos 133, míg a másik két független jelölt közül Halász Bertalan Zoltán 51, Pólyán Csaba pedig 34 szavazatot szerzett meg.

Benken az eddigi polgármester, a független Mészáros Lajos lemondása miatt kellett a voksolást megtartani.


A független Beri Márkot választották polgármesternek a vasárnap megtartott időközi polgármester-választáson a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírpilisen. A település választói az önkormányzati képviselői helyekről is dönthettek.

Kerekes Imre jegyző az eredményt részletezve az MTI-nek elmondta, a polgármesteri tisztségért három független jelölt indult: Beri Márk 266, míg Buzás Jánosné eddigi polgármester 206 voksot kapott. A harmadik jelöltre, Szarka Györgyre nem érkezett szavazat.

A 476 leadott szavazatból 472 volt érvényes.

A községben az önkormányzati testület tagjait is megválaszthatták a nyírpilisiek, a négy képviselői helyért tizennégy független jelölt indult.

Nyírpilisen feloszlás miatt kellett polgármestert és képviselő-testületet választani; a községben legutóbb idén júniusban tartottak időközi polgármester-választást.

-MTI-

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280