Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 1, 6:21

Fejlesztések Vásárosnaményban

  • Közzétéve Helyi hírek

Vásárosnamény Város Önkormányzata az Élhető települések című, TOP_Plusz-1.2.1-21 kódszámú felhívásra pályázatot nyújtott be „Zöld- és kékinfrastruktúra, valamint kerékpárosbarát fejlesztés Vásárosnaményban” címmel, melynek eredményeképpen 1.251.488.993 millió forint vissza nem térítendő támogatást ítéltek meg számára.

v4bringa 2019 721

A projekt keretében Vásárosnamény Város komplex, több területre kiterjedő megújítása valósul meg. 

00 RÁKÓCZI TERV page 001

A Rákóczi park vonatkozásában a zöldfelület rekonstrukciója, automata öntözőrendszer kiépítése, valamint további parkolóhelyek kialakítása teljesül a projekt által.

00 SZENT I TERV page 001

A Szent István parkban megvalósításra kerül a meglévő támfal rekonstrukciója, automata öntözőrendszer kiépítése, továbbá a meglévő kandeláberek cseréje és újjakkal való bővítése a park kerékpárút melletti szakaszán.

00 KÖNYVTÁR TERV page 001

A városi könyvtár udvarán a térkőburkolat és magaságyások kialakítása valósul meg.

00 SÉTÁNYOK TERV page 002

A gergelyiugornya Tisza-part természeti és kulturális övezetén megtörténik a rendezvénytér rekonstrukciója.

Továbbá a területen lévő veszélyessé vált fák kivágásával, a zöldfelület új növényekkel való beültetésével, bútorzat kialakításával, valamint két meglévő sétány burkolattal való ellátásával és kondipark kialakításával növeljük a biológiai aktivitást a területen.

00 SÉTÁNYOK TERV page 001

A projekt lehetővé teszi a kollégium melletti sportparkban a meglévő műfüves sportpálya – futópálya rekonstrukcióját, valamint egy új gördeszkapálya megvalósítását.

00 R1 SPORTUDVAR TERV page 001

Valóra válik a kerékpárosok örömére a Vásárosnamény-Gergelyiugornya településrészeket és a Vásárosnamény-Kisvarsány közötti kerékpárútszakaszt összekötő kerékpárút építése a Kraszna-folyó melletti töltésen.

Kék infrastrukturális tevékenység keretében az Önkormányzat a Friedlander csatorna, mint az egyik városi főgyűjtőcsatorna vízgyűjtőterületének fejlesztése mellett döntött, melynek része a korábban felújított Heltai Gáspár utca is, így egy egybefüggő a városszerkezet szempontjából összefüggő területrész csapadékvíz elvezetésének korszerűsítése valósítható meg.

A projekt hozzájárul a településen élő emberek életminőségének javításához, a lakókörnyezetek minőségi fejlődéséhez, valamint a parkok, sportolási lehetőségek megvalósítása a város lakosságmegtartó készségét kívánja fokozni.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2025.05.31. A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg, a támogatás mértéke: 100%

A projektről bővebb információt a www.vasarosnameny.hu oldalon olvashatnak.

szechenyi terv plusz

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280