Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 4, 9:04

Gemzsei bábozó gyerekek képviselték a vármegyét Veszprémben

  • Közzétéve Helyi hírek

A bábjáték ünnepe volt az elmúlt hétvégén Európa Kulturális Fővárosában Veszprémben, négy napos rendezvény keretében bonyolították le a Bűvös Bábos Fesztivált.

babfesztuival

A fesztiválon, amelyen határon túli bábcsoportok is részt vettek, a Nemzeti Művelődési Intézet támogatásával 28 bábozós iskola mutatta be, egy nagyszabású rendezvény keretében a felkészültségét.

Megyénként egy csoport indulhatott a fesztiválon, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyét a gemzsei bábozós gyerekek képviseltél.

babos 1

"csodálatos előadás"

Bár fesztivál volt a rendezvény, mégis működött zsűri és értékelt is,  a mi csoportunk "csodálatos előadás" jelzőt kapott - mondta el Sánta Miklósné Erika tanárnéni, a gemzsei Szivárvány bábcsoport megálmodója és vezetője - Köszönjük Iványi Tamás művelődési ház igazgató úrnak, hogy elkísért minket és mentorálta a csoportunkat. -

babos

Köszönjük a lehetőséget, hogy ezen a rendezvényen szinte egész Európa kulturális középpontjában lehettünk, számos életre szóló élménnyel gazdagodhattak a gemzsei gyerekek. Járhattunk Tihanyban, Zánkán tudtunk esténként megpihenni, egyebek mellett találkozhattak és táncolni tanulhattak a mohácsi busókkal is.

A rendezvény fő attrakciója a bábos flash mob, ahol 200 gyerek előre megtervezett, már itthon betanult koreográfiát mutathatott be nemzeti színekbe öltöztetett fakanál bábokkal.

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280