Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 3, 19:53

Bírságot és állatvédelmi oktatáson kötelező részvételt kaptak a böllérverseny szervezői

A nyíregyházi böllérfesztiválról történtek miatt indult eljárás állatkínzás miatt, miután a rendezvényen disznó még élt, amikor elkezdték perzselni. A szervezőknek a bírság megfizetésén túl saját költségükön állatvédelmi, állatjóléti oktatáson is részt kell venniük.

nyiregyhazi bollerfesztival malacperzseles allatkinzas lezarult eljaras birsag allatvedelmi oktatas image

Bírságot kaptak és állatvédelmi, állatjóléti oktatásra kötelezték a nyírségi böllérverseny szervezőit, akik ellen állatkínzás miatt indult eljárás, miután a jól szórakozó közönség előtt élve kezdtek perzselni egy disznót – vette észre a hvg.hu.

Március elején az Állatmentő Szolgálat Alapítvány és több másik – összesen nyolc – állatvédő szervezet közös közleményt adott ki a nyíregyházi böllérfesztiválról előkerült felvételek miatt. Ezeken az volt látható, hogy a megszúrt és taglópisztollyal fejbe lőtt disznó még élt, amikor a böllérek elkezdték perzselni.

A szervezők március végén még azt állították, hogy álhírek jelentek meg a fesztivállal kapcsolatban, és mindent a jogszabályoknak megfelelően csináltak. A Malacvédő Alapítvány Facebook-oldalán kedden közölte, hogy lezárult a történtek után állatkínzás miatt indult eljárás: a járási hivatal a bizonyítási eljárást és a tényállás teljes körű tisztázását követően állatvédelmi bírságot szabott ki az ügyféllel szemben.

Mint írják, a szervezőknek saját költségen állatvédelmi, állatjóléti oktatáson is részt kell venniük, hogy megelőzzék a jövőbeli állatvédelmi jogsértéseket. Hozzátették, a böllérversenyen történtek rávilágítanak arra, hogy az állatvédelmi jogszabályok betartása nagy múltú, hagyományosnak tekinthető eseményeken, rendezvényeken is kötelező.

 

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280