Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 14, 20:03

A kislány szülei jelezhették a problémát a mátészalkai gimnáziumban

  • Közzétéve Helyi hírek

Mátészalkán péntek este óta ad témát egy országos portálon megjelent cikk tartalma. Bár konkrétumot nem sokat tartalmaz az írás, de a sorok között kiolvasható, hogy súlyos bűncselekmény történhetett egy állami fenntartású gimnáziumban. A tanárt azonnal elbocsátották - írta meg a FrissMédia

eszefotó: Google

A testnevelő tanárként dolgozó pedagógus "nem pedagógushoz méltó viselkedéséról" állítólag sokan tudtak és helytelennek is tartották.

Az első hírek még arról szóltak, hogy zaklatás miatt történt a kirúgás, azonban, mint kiderült, a rendőrök szexuális visszaélés gyanújával folytatnak nyomozást.

A BTK. 198. § negyedik fordulata szerint az a tizennyolcadik életévét betöltött személy, aki a tizennegyedik életévét betöltött, de tizennyolcadik életévét be nem töltött személlyel a vele kapcsolatban fennálló hatalmi vagy befolyási viszonyával visszaélve szexuális cselekményt végez, három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Úgy tudjuk, hogy a kislány szülei éltek jelzéssel a tanárral szemben.

A torna tanárként dolgozó férfi ismert személyiség az irodalmi körökben, több lap szerkesztője és számos díj birtokosa és információink szerint a férfi felesége is az iskolában tanít.

A pedagógus jogviszonyát március 1-én rendkívüli felmentéssel megszüntette a Mátészalkai Tankerületi Központ – erősítette meg lapunknak Törös Katalin, tankerületi igazgató. „A Mátészalkai Tankerületi Központ fellép mindennemű bántalmazással szemben, az érintett tanulóknak, fiataloknak, amennyiben igénylik, iskolapszichológusi segítséget biztosít” – írta a tankerület válaszában.

FrissMédia

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280