Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 29, 5:11

Új elnököt választottak a polgárőrök Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében

  • Közzétéve Helyi hírek

Lisovszki Róbertet választotta új elnökévé a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Polgárőr Szövetség közgyűlése szombaton Nyírbátorban, miután Somogyi János, a megyei szövetség elnöke a közgyűlés előtti időszakban jelezte 25 éves elnöki munkájának lezárását és visszavonulását.

SZUCS ROBERT FELVETELE 2024 NYIRBATOR VMPSZ KOZGYULES IMG 4412 2 1 1140x445

Hagyományainak megfelelően a Készenléti Rendőrség nyírbátori laktanyájának előadótermében tartotta évértékelő és tisztújító közgyűlését a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Polgárőr Szövetség. A beléptetést és a regisztrációt követően, a határozatképesség megállapítása után a küldöttek módosították a vármegyei szövetség alapszabályát, és megszavazták érdemei elismeréseként tiszteletbeli elnöknek Somogyi János leköszönő vármegyei polgárőrelnököt.

Somogyi János 1999-től vezette a megyei szövetséget, és ezzel egyidejűleg az Országos Polgárőr Szövetség elnökségi tagja is lett. 1989 nyarán alapító tagja volt a Nyírbátori Polgárőrségnek, majd az egyesület 1999-ben elnökévé választotta. 35 éves polgárőr és két és fél évtizedes elnöki munkássága alatt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Polgárőr Szövetség az ország egyik legnagyobb létszámú polgárőrszervezetévé vált, melynek jelenleg is több mint 150 tagegyesülete és több mint 5500 polgárőre van. Polgárőr-tevékenysége elismeréseként a Magyar Köztársaság Ezüst Érdemkereszt kitüntetésben, belügyminiszteri, igazságügyi és rendészeti miniszteri, valamint önkormányzati miniszteri elismerésekben részesült. 2004-ben és 2020-ban is megkapta az OPSZ elnökétől, dr. Túrós András elnök úrtól a Kopácsi Sándor Polgárőr Érdemrendet. Többször elismerte munkáját az országos rendőrfőkapitány, valamint az aktuális megyei rendőrfőkapitányok is. 2021-ben Magyarország köztársasági elnöke a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést adományozta neki.

A vármegyei polgárőr közgyűlés, munkáját folytatva Lisovszki Róbertet vármegyei elnökké, Bán Gábort, Lőrincz Pétert és Szomor Pétert elnökhelyettessé választotta.

További információ: opsz.hu

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280