Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 26, 10:32

Óvodában gyakorlatoztak a kisvárdai tűzoltók

  • Közzétéve Helyi hírek

Kisvárdai Hivatásos Tűzoltóparancsnokság parancsnoka az éves gyakorlattervben meghatározottak alapján csütörtök délelőtt helyi szintű ellenőrző gyakorlatot tartott a város Csillag közi Óvodájában.

kv5

A gyakorlaton a kisvárdai és a záhonyi hivatásos tűzoltók vettek részt.

A feltételezés alapján az épület padlásterében elektromos zárlat következtében tűz keletkezett, amely során a padlástér és a mellette lévő szomszédos helyiségek füsttel telítődtek. A kiürítés során az egyik óvónő a belélegzett füst következtében rosszul lett és az épületben rekedt.

A tűzoltásvezető intézkedett a közművek kizárásáról és meghatározta a gyakorlaton résztvevő beavatkozói állomány részére személyi és csapat védőfelszerelések használatát, a beavatkozás módját, valamint a szerek vonulási sorrendjét és a felállítási helyeit. A helyszínre kiérkezve felvette a kapcsolatot a létesítmény helyismerettel rendelkező szakemberével, aki tájékoztatta a tűzesettel kapcsolatos információkról, a bent rekedt személy vélelmezhető tartózkodási helyéről.

kv1

A mentési csoport sugár biztosítása mellett végrehajtotta a bent rekedt személy mentését. Az egységek több vízsugárral és egy létrasugárral a tüzet eloltották, továbbterjedését megakadályozták az épületet átszellőztették.

A gyakorlaton résztvevő állomány a szerelési szabályzatnak megfelelően, a biztonsági és munkavédelmi szabályok betartásával, dinamikusan hajtotta végre a feladatát. A gyakorlaton részt vett a Kisvárdai Hivatásos Tűzoltóparancsnokság parancsnoka, parancsnok-helyettese a Záhonyi Katasztrófavédelmi Őrs őrsparancsnoka.

kv2kv3kv4kv6kv7

Tudósító-fotó: Leskovics Ferenc tű. őrnagy, Kisvárda HTP

SZ-SZ-B. Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280