Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 1, 6:21

A 100 éves Szeréna nénit köszöntötték Vásárosnaményban

  • Közzétéve Helyi hírek

Csatlós Ferencné, Szeréna néni ma ünnepelte 100. születésnapját Vásárosnaményban,  a Humán Szolgáltató Központban. A menye, Csatlós Istvánné által szervezett ünnepségre az Idősek Otthona lakói és gondozói, Szeréna néni családja valamint meghívott barátok és vendégek jöttek el.

Szerena neni vasarosnameny 1

A Humán Szolgáltató Központ nevében Koncz Edina, az intézmény vezetője és Vásárosnamény város részéről Filep Sándor polgármester köszöntötte Csatlós Ferencnét, majd polgármester úr átnyújtotta Szeréna néninek Magyarország Kormánya nevében a miniszterelnök által aláírt emléklapot.

Szerena neni vasarosnameny 2

Demkó István atya, a Vásárosnaményi Görögkatolikus Egyházközség parókusa köszöntőjében kifejezte háláját, amiért Szeréna néni az egyház adventi koszórújának második gyertyáját a múlt vasárnap meggyújtotta a Szent Demeter templomban. Az egyházközség ajándéka sem maradhatott el, a megváltót ábrázoló ikonnak nagyon örült Szeréna néni, a közösség legidősebb tagja.

Szerena neni vasarosnameny 6

Szeréna néni 1917.november 28.-án Gergelyiben született, és már 2 hetes, (ahogy ő fogalmazott már pólyás) korában költözött a családja Vásárosnaményba, ahol egész eddigi életében élt.

Nehéz, de boldog élete volt ez elmúlt 99 esztendőben:

Férjét korán elvesztette, özvegyen maradt három iskoláskorú gyerekkel. Hogy gyermekeit eltartsa télen a dohányfermentálóban dolgozott, nyáron a Vásárosnaményi Termelő Szövetkezet dohányföldjein végzett fizikai munkát.

Szerena neni vasarosnameny 3

Mint elmondta, még önállóan látja el magát, a fürdés kivételével nem szorul a gondozók segítségére. Még ma is rendszeresen olvas (szemüveg nélkül), az imakönyvét mindig magánál tartja, abból merít erőt.

Arra a kérdésre, hogy mit üzen a fiataloknak, hogy ők is elérjék ezt a szép életkort, azt válaszolta: Dolgozzanak, ne legyenek lusták!

Szerena neni vasarosnameny 4Szerena neni vasarosnameny 5Szerena neni vasarosnameny 6Szerena neni vasarosnameny 7Szerena neni vasarosnameny 8Szerena neni vasarosnameny 10

Szerena neni vasarosnameny 9

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280