Nemzeti konz csaladok 1200x150

Bejelentkezés
Frissítve: 2018 Dec 9, 12:16

Besis siker "mákországból" - Szászi József és Tankó Dorina sikere a gyógyszerész pályázaton

  • Közzétéve Helyi hírek

Poszteren a Janus-arcú mák - A gyógyszerész pályázaton közel húsz csapat vett részt az ország minden részéből.

dijatadas TankoDorina mak 2018

A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Gyógynövény Szakosztálya „Mák, az év gyógynövénye, 2017” címmel tudományos poszter pályázatot hirdetett középiskolások számára. A pályázatokat a Gyógynövény Szakosztály tagjai (Dr. Csupor-Löffler Boglárka, Dr. Csupor Dezső, Dr. Rédei Dóra, Dr. Tóth Barbara) bírálták el az alábbi szempontok alapján:

  • Tartalom minősége, gazdagsága, kidolgozottsága (0-15 pont)
  • Kivitelezés minősége (0-10 pont)
  • Szakirodalmi források minősége, használata, jelölése (0-6 pont)
  • Ötlet, koncepció (0-5 pont)
  • Formai követelmények betartása (0-3 pont)
  • dijatadas SzasziJozsef mak 2018

A pályázatra számos - mind tartalmilag, mind kivitelezését tekintve - igen színvonalas alkotás érkezett. A poszterekkel szemben nem volt elvárás, hogy átfogóan mutassák be a mákkal kapcsolatos ismereteket, a magas összpontszámú pályaművek között egy-egy részterületre koncentráló, illetőleg a mákot általánosságban ismertető munkák egyaránt voltak. A zsűri pozitívan értékelte, ha a poszter saját kutatást (pl. felmérést) is tartalmazott, és a kivitelezés egyedisége is fontos szempont volt. Ugyanakkor a kivitelezés minőségénél fontosabb volt, hogy a poszterek csak helytálló információkat tartalmazzanak, és a felhasznált források is megbízhatóak legyenek.

A verseny első díját a Kecskeméti Katona József Gimnázium két diákja nyerte el, ám ugyancsak előkelő helyen végzett, jelesül második lett a Kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégium két tanulója, Szászi József és Tankó Dorina, akiknek pályázata a mák felhasználásának a jó és a rossz oldalát mutatta be. A „Janus-arcú mák” című poszter elkészítéséhez Tóth Szilva felkészítő tanár nyújtott segítséget.

A zsűri értékelése alapján a poszter vázát adó, igen kreatív ötletnek a kidolgozása is nagyszerűen sikerült.

Kovács Bertalan

 

NMF MobFiz AUTOPALYA 700x700

Nemzeti konz csaladok 700x700