Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 6, 20:41

A szabolcsi gazdák képviselőivel egyeztetett az agrárminiszter

  • Közzétéve Helyi hírek

Az ipari alma irreálisan alacsony árának ügyéről egyeztetett Nagy István agrárminiszter a gazdák képviselőivel az Agrárminisztériumban.

agrar2fotók: Dr Tilki Attila

A tárgyalás során a felek áttekintették az ipari alma piacára vonatkozó nemzetközi helyzetet és egyetértettek abban, hogy indokolatlan az ipari alma  kilogrammonkénti 13 forintos ára, hisz Európában mindenhol magasabbak a termelői felvásárlói árak.

agrar

A felek optimistán tekintenek a szerdai tárgyalás elébe, amely során az érintett felvásárló cég döntésképes vezetői tárgyalóasztalhoz ülnek a megyei gazdakör képviselőivel.  A felek reményei szerint megegyezés születhet a felvásárló cég és a termelők között.

agrar1

Az Agrárminisztérium több évre vonatkozó, a nemzetközi piacokhoz igazodó árképletet tartalmazó szerződés alkalmazásának előírását tervezi a termelők és a felvásárlók között a jövőben. Mindemellett hosszabb távon termelői tulajdonú, ármeghatározó szerepet betöltő feldolgozó üzem létrehozása jelenthet megoldást a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében megtermelt gyümölcsök tisztességes áron történő értékesítésére.

forrás:drnagyistvan.hu

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280