Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 19, 22:11

1956 mártírjairól emlékeztünk meg Aranyosapátiban

  • Közzétéve Helyi hírek

Iskolánkban Aranyosapátiban 2018. október 19-én emlékeztünk meg 1956 mártírjairól. A 6.a osztály és 6.b osztály ünnepi műsorával gondoltunk az egykori eseményekre, a szabadságért kiállt hősökre.

aa2

A szereplő tanulók a mindennapi teendőik mellett szorgalmasan készültek az iskolai előadásra. Emlékezetes megemlékezést tartottak ma diákjaink az 1956 októberi, forradalom helyi eseményeinek felidézésével, Dicső Zsoltné és Kővári László osztályfőnökök segítségével.

aa

A Himnusz éneklésével kezdődött a műsor .Méltó csend borult az előadás idejére, a teremre, annyira megérintette a műsor drámaisága a jelenlévő tanulókat. A változatos szövegek, képek, hang és mozgás közelebbé, átélhetőbbé és megérthetőbbé tette az ünneplő közönség előtt az 1956-os eseményeket. Segített abban, hogy a nemzeti ünnep napján a gyerekek megértsék majd családjuk körében is, mi miért történik aznap az ünnepi megemlékezések alkalmával. A befogadást segítették a korszakra jellemző kellékek és jelmezek, a korabeli fotók, az alkalomhoz illó jól megválasztott zenei betétek.

aa1

A szereplők hiteles játéka, nagyfokú átélése révén sikerült olyan ünnepi atmoszférát , emelkedett hangulatot teremteni ami méltó a 62. évforduló iskolai megünnepléséhez. Elismerés illeti a közönséget is, akik fegyelmezetten, méltósággal figyelték a helyszínen folyó eseményeket. Köszönet minden szereplőnek a méltó megemlékezésért!

Benkő Zsigmondné

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280