Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 20, 10:40

Elhalasztja a BMW a debreceni gyár megépítését

  • Közzétéve Helyi hírek

Elhalasztja a BMW a debreceni gyár megépítését, mert csökkentenék a beruházási költségeiket – olvasható abban a 2020 első negyedévét is értékelő jelentésben, amelyet Oliver Zipse, a vállalat igazgatsági elnöke tett közzé május 6-án.

tn4 bmw gyar debrecen

Mint írja, a BMW-nél a globális járványhelyzet és a kereset visszaesése miatt bizonyos projekteket felfüggesztenek vagy további felülvizsgálatnak vetnek alá. Így a világcég a várható keresletre reagálva a debreceni BMW-gyár építését egy évvel elhalasztja.

Papp László május 6-i sajtótájékoztatóján meglepetésének adott hangot, amikor a gyárépítés elhalasztásáról kérdeztük, mondván, erről egyelőre nem kaptak tájékoztatást a BMW-től. Debrecen polgármestere a járványhelyzet miatti debreceni intézkedésekről beszélt a sajtónak. Azt mondta, egyeztetnek a vállalattal, és tájékoztatást adnak az ügyben.

A debreceni gyárat az előzetes tervek szerint idén tavasszal kezdték volna építeni, az előkészítés a terveknek megfelelően lezajlott az északnyugati gazdasági övezet mintegy 400 hektáros területén.

civishir.hu

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280