Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 26, 10:57

Magyarország igényt tarthat Kárpátaljára - Mikola Malomuzs szerint

Nem zárható ki, hogy Ukrajna nyugati szomszédai szemet vetnek a határ menti területekre, s kísérletet tesznek azok elcsatolására, Magyarország például igényt tarthat Kárpátaljára. - írta meg a  karpathir.com 

karp2

Mindezt az Ukrán Felderítő Szolgálat egykori vezetője fejtette ki a Gordon című kiadványnak adott interjújában. A szóban forgó cikkből a transkarpatia.net kárpátaljai regionális ukrán nyelvű hírportál idéz. Eszerint Mikola Malomuzs elképzelhetőnek tartja, hogy Ukrajna szomszédai kihasználják az itteni bizonytalan belpolitikai és belbiztonsági helyzetet, s megkísérlik elcsatolni a nyugati régiókat. A felderítő szolgálat volt parancsnoka ezt a verziót ugyan kis valószínűséggel prognosztizálja, de teljesen elvetni sem tudja.

Konkretizálja is a lehetőségeket:

Magyarország Kárpátaljára, Románia Bukovinára, míg Lengyelország Halicsinára és Volinyra tarthatna igényt.

Kivitelezési módként a dél-oszét példát említi, amikor az orosz hadsereg saját állampolgárainak védelmére hatolt be grúz területre. Az ex-parancsnok emlékeztet, hogy ehhez a felsorolt szomszédos EU-s tagállamok is megteremtették már a feltételeket, merthogy sok tízezer embernek osztottak ki saját útlevelet ezekben a megyékben.

 karpathir.com 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280