Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 5, 6:53

Ukrán vámosokat tartóztattak le a záhonyi átkelő ukrán oldalán

Az ukrán titkosszolgálat (SZBU) kommandója vasárnap rajtaütésszerűen megszállta a csapi Tisza határállomást, miután vesztegetésen érték tetten az ott dolgozó vámosokat és határőröket. - írta meg a  szon.hu

 falhou

Sajtóértesülések és az Ukrán Biztonsági Szolgálat közlése szerint bizonyságot nyert, hogy a Csapi Vámhivatal munkatársai kenőpénzt kértek és vettek át az európai országokban dolgozó vendégmunkások által hazaküldött holmikat szállító kisbuszok akadálytalan áthaladásáért.

A vámtisztek szervezetten – a határőrök bevonásával –, mondvacsinált indokokkal lassították és akadályozták az ilyen szállítmányok átlépését a magyar-ukrán határon, és fix tarifát követeltek a járművezetőktől. Az így szerzett pénzt egy közönséges irodai irattartóban gyűjtötték, amit az SZBU és a rendőrség szervezett bűnözés ellenes csoportjának tagjai megtaláltak a helyszínen.

A rajtaütés során a kommandósok mindaddig a falhoz állítva tartották sakkban a csapi terminálon szolgálatot teljesítő személyeket, míg a nyomozók be nem fejezték a házkutatást és a jegyzőkönyvek felvételét. Az akció idején, ami egy órát vett igénybe, szünetelt a forgalom a Záhony-Csap magyar-ukrán közúti határátkelőn – írja a Mukachevo.net hírportál.

Palkó István. szon.hu

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280