Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 2, 12:26

Csütörtökön temetik XVI. Benedek pápát

Január 5-én, csütörtökön temetik XVI. Benedek nyugalmazott pápát - közölte Matteo Bruni vatikáni szóvivő.

benedek1

A szertartást, "mely az egyszerűség jegyében zajlik majd, Ferenc pápa vezeti" - tette hozzá.

XVI. Benedek nyugalmazott pápa 95 éves korában szombaton 9 óra 34 perckor hunyt el a vatikáni Mater Ecclesiae (Egyház Anyja) kolostorban. 2005 és 2013 között volt a római katolikus egyház feje - jelentette be a Vatikán.

A temetési szertartás csütörtökön 9.30 órakor kezdődik a Szent Péter téren, "a nyugalmazott pápa kérésének megfelelően az egyszerűség jegyében".

Joseph Ratzinger szerdán, a délutáni szentmise végén, lakóhelyén, a Mater Ecclesiae kolostorban részesült a betegek kenetében felszentelt laikus nők jelenlétében, akik utolsó éveiben segítségére voltak - közölte Bruni.

XVI. Benedek földi maradványait január 2-ától a Szent Péter-bazilikában helyezik el, hogy a hívők végső búcsút vehessenek tőle.

A Szentszék szombat esti közleménye szerint  hétfőn a bazilika 9-től 19 óráig, kedden és szerdán 7-től 19 óráig lesz nyitva.

A nyugalmazott pápa csütörtökön 9.30 órakor kezdődő temetésén való részvételre nem biztosítanak jegyeket. Akik szeretnének részt venni a szertartáson, azoknak liturgikus ünnepek pápai hivatalához kell fordulniuk.

Két ország, Németország és Olaszország hivatalos delegációja lesz jelen a temetésen.

-MTI-

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280