Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 29, 5:11

A röntgennel szúrták ki a cigarettaszállítmány Csap-Záhonynál

Az elmúlt napokban a Csap Tisza határátkelőhelyen jelentkezett kilépésre Ukrajnából egy kamion, amely a fuvarokmány alapján fagyasztott baromfi aprólékot szállított Magyarországon keresztül Hollandiába.

rontgen ukran hatar 1

A vizsgálatot végző ukrán vámosok a gyors vizsgálat érdekében a kamionröntgenre irányították a tehergépjárművet, ahol a félpótkocsi első falánál rendellenességet tapasztaltak.

Tételes vizsgálatra rendelték a hűtőkamiont, melynek során a röntgen által jelzett helyen előtaláltak 969 doboz Duty Free által adómentesen forgalmazott cigarettát.

rontgen ukran hatar 2

A cigaretta kipakolása egy bonyolult művelet volt, hiszen először a fagyasztott csirkét kellett leszedni a hűtőkocsiról, azért hogy előrejussanak, majd a rögzítő síneket lebontva jutottak el a beduplázott elülső falhoz, ami mögött megtalálták a beragasztott cigarettát.

rontgen ukran hatar 4

A sofőrt a cigaretta értékével megegyező bírsággal sújtották, lefoglalásra került a cigaretta és a csempészés eszköze, 2 millió Hrivnya, azaz közel 20 millió forint értékű hűtős félpótkocsi is.

Kárpátaljai Vámhivatal

rontgen ukran hatar 3

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280