Nemzeti konz csaladok 1200x150

Bejelentkezés
Frissítve: 2018 Dec 13, 22:48

33 kilogramm hasist találtak egy Magyarországról Ukrajnába tartó autóbuszon az ukrán határőrök

A több mint 30 kilogramm hasist az ukrán biztonsági szolgálat (SZBU) munkatársai találták meg egy Magyarországból Ukrajnába tartó menetrend szerinti autóbusz egyik utasának poggyászában.

sbu4fotók: ssu.gov.ua

Az SZBU már korábban értesült róla, hogy egy nagyobb mennyiségű drogszállítmányt készülnek Magyarországból Ukrajnán keresztül egy harmadik országba juttatni. A 33 kilogramm hasis egy csernyivci illetőségű ukrán állampolgár poggyászából került elő.

A csempész Magyarországról egy autóbusz utasaként érkezett az egyik magyar-ukrán közúti határátkelő ukrán oldalára. Miután a magyar vámvizsgálat már megtörtént, a drogfutár azt gondolhatta, hogy túl van a nehezén. Csakhogy az ukrán határőrség drogkereső kutyája kiszimatolta a kábítószert, amit gyermekhigiéniai termékek közé rejtettek.

sbu1 horz

A helyszíni vizsgálat során megállapították, hogy a csomagok hasist tartalmaznak. Az illegális szállítmány feketepiaci értékét a szakértők félmillió dollárra becsülik. A drogfutárt az ukrán hatóságok őrizetbe vették, és megkezdték a nyomozást a megbízói kilétének felderítése érdekében – adta hírül az SZBU sajtószolgálata.

sbu3

– Palkó István – szon.hu

Az üggyel kapcsolatban a Kelet Magyarország napilap megkereste a NAV-ot, a reagálásukra várnak!

NMF MobFiz AUTOPALYA 700x700

Nemzeti konz csaladok 700x700