Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 25, 22:11

Újraalakult a nagykaposi Komócsa Néptáncegyüttes

Hosszú kihagyás után ismét összeállt és a hétvégén színpadra is lépett a megújult nagykaposi Komócsa Néptáncegyüttes. Az Ung-vidéki néptánccsoport a mátyócvajkóci majálison állt ismét a közönség elé, április 30-án. Már készülnek a következő fellépésekre.

nagykapos

A csoport 1979-ben alakult Kozsár Miklós vezetésével, tudtuk meg Barkó Attilától, aki a kezdetektől táncol a Komócsában. „Az első próbákon néha még 5-en sem voltunk, aztán folyamatosan jöttek az új tagok” – mondta el a  felvidek.ma -nak a nagykaposi Barkó Attila, aki Bukó Gyulától vette át 1992-ben a csoport vezetését.

Mint elmondta, a 90-es években számos helyen felléptek, több külföldi meghívásnak is eleget téve. Ahogy múltak az évek, családalapítás és további elfoglaltságok miatt egyre kevesebb ideje maradt a néptánccsoport tagjainak, így lassan elmaradtak a fellépések, majd 2003-tól a próbák is. Az együttes magja közötti erős baráti kapcsolat viszont nem szűnt meg, s ha fellépésekre nem is, de családi eseményekre, különböző rendezvényekre össze-össze jöttek, a néptáncot sem hanyagolva.

Úgy 5-6 éve lettek sűrűbbek ezek a találkozók, a közös mulatságok, fejtette ki a Felvidék.Ma-nak Romankó Mónika, aki kisebb kihagyásokkal bár, de több évtizedes néptáncos múltat tud maga mögött. A nagykaposi hölgy elmondása szerint a régió színvonalasabb, népzenének is teret nyújtó falunapjai, illetve a környéken egyre gyakoribb táncház-alkalmak is hozzájárultak ahhoz, hogy “összeverődjön” a Komócsa, majd újra rendszeres próbákat tartsanak.

további információk:  felvidek.ma

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280