Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 16, 4:35

Átadták a rendőrök a román hatóságnak a Zajtán elfogott határsértőket

  • Közzétéve Kék hírek

A Csengeri Határrendészeti Kirendeltség munkatársai fogtak el Zajta belterületén három határsértőt 2020. augusztus 18-án éjszaka.

hatarsertoillusztráció!

A 45 éves román állampolgárságú férfi és két gyermeke Magyarország államhatárát tiltott helyen és módon lépték át, a jogszerű belépéshez szükséges útiokmánnyal csak az egyik gyermek rendelkezett. A rendőrök Zajtán ellenőrzés alá vontak egy személygépkocsival közlekedő román férfit is, akivel szemben felmerült az embercsempészés gyanúja.

A rendelkezésre álló adatok szerint apát és gyermekeit a román-magyar államhatár illegális átlépése után anyagi ellenszolgáltatásért gépkocsijával vitte volna tovább Nyugat-Európába. A határsértőket és a gépkocsi vezetőjét a rendőrök a határrendészeti kirendeltségre előállították.

A határsértőkkel szemben a rendőrség az idegenrendészeti eljárást lefolytatta, Magyarország területéről kiutasították őket és 2020. augusztus 19-én 14 órakor a román határőrizeti szerv képviselőinek a csengersimai közúti határátkelőhelyen átadták.

A román állampolgárságú gépkocsivezetőt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának nyomozói embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával kihallgatták, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280