Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 28, 6:42

Esélyek hídja - a Böszörményi László Alapítvány delegációja Kárpátalján

  • Közzétéve Hírek

Az elmúlt hét végén a Tisza forrásvidékén szórványban élő magyarokhoz látogatott az aranyosapáti székhelyű  Böszörményi László  Alapítvány delegációja az „Esélyek hídja” elnevezésű program keretében. Az  utazás célja  a  határon átívelő kapcsolatok ápolása volt. A küldöttség az alapítvány önkénteseiből és  támogatóiból állt, akik önzetlenül hozzájárultak Aranyosapáti közösségi életének fejlődéséhez.

Az egykori magyar hatarnal

A látogatás során megismerkedtek Munkács történelmi belvárosával, felkeresték Európa közepét, melyet az Osztrák Magyar Monarchia mérnökei jelöltek ki. Jártak a Fekete Tisza és a Fehér Tisza összefolyásánál, valamint Magyarország egykori határánál a Tatár-hágón. Koszorút helyeztek el a II. Világháborúban elesett magyar katonák sírjánál Szvidovecben a Falvak Kultúrájáért Alapítvány által állított kopjafákon. 

A Europa kozepe

 A nagybocskói önkormányzat meghívására helyi ételspecialitásokat kóstolhattak a vasárnap megrendezett Hucul Fesztiválon. Az ünnepi forgatagban számos magyar ismerőssel találkoztak és új barátságokat is kötöttek.

A Koszoruzas a szvidoveci temetoben 

A delegáció tagjai sok szép élménnyel gazdagodtak. Az alapítvány együttműködése a KMKSZ rahói alapszervezetével és a Rahói Ukrán Magyar Társasággal tovább erősödött. A szakmai út  megvalósulását a Nemzeti Együttműködési Alap és Aranyosapáti Község Önkormányzata támogatta.

A Koszoruzas Szvidovecben

A program folytatásaként 2016. szeptember 23-án pénteken 17 órakor a rahói Havasi Gyopár Tánccsoport lép fel  az Aranyossziget Gyermek és Ifjúsági Táborban.

A Kárpátok védelméért alkotásnál Európa közepén

Nick Katalin

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280