Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 2, 21:47

Az online csalók ötlettára és a vevők naivitásának tárháza kifogyhatatlan

  • Közzétéve Kék hírek

Rendőrségi tapasztalatok azt mutatják, hogy egyre több az online csalás. A bűnözők tárháza kifogyhatatlan, de a cél mindig ugyanaz, csalárd módon megszerezni áldozatuk pénzét.

csalo

Egy fiatal hajdú-bihari férfinak megtetszett egy 25.000 forintos mobiltelefon, csak egy probléma volt, nem volt rá pénze ezért különös módszert eszelt ki a megszerzésére úgy hogy még plusz pénzt is szerezzen rajta. Elkérte a telefont árusító debreceni hölgy számlaszámát, miközben hirdetést adott fel egy fűkaszára, amely természetesen nem volt a tulajdonában.

Meg is érkezett a fűkaszára a vevő, aki megkapta a telefont árusító nő számlaszámát, így ő oda utalta a fűkasza vételárát, 150.000 forintot. Miután megtörtént az utalás, a csaló értesítette a telefonárust, hogy személyesen veszi át a telefont Debrecenben, de véletlenül több pénzt utalt, ezért a különbözetet adja oda neki készpénzben. Mivel a nő nem tudott a csalárd tervről, természetesen odaadta a csalónak a pénzt.

Miután a vevő hiába várta a fűkaszát értesítette a rendőrséget, aki a számlaszám alapján megtalálták a debreceni hölgyet. A hölgy készségesen segített a nyomozóknak, így eljutottak a valódi csalóhoz, a 21 éves nagykereki férfihez, akinek a csuklóján kattant a bilincs.

Mivel fűkaszája nem volt, azt a férfi a mai napig nem adta át a kistokaji sértettnek aki így futhat a kaszája, de legfőképpen a pénze után.

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280