Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 27, 4:54

Túlpörögtek a fociszurkolók

  • Közzétéve Kék hírek

A Miskolci Rendőrkapitányság 2024. február 24-én indított eljárást, mivel aznap a helyi futballstadionban megrendezett mérkőzést követően a hazai szurkolók egy népes csoportja – sokan arcukat kámzsával eltakarva, botokkal felfegyverkezve – erőszakosan lépett fel a távozó vendég drukkerekkel szemben.

foci

A nyomozás adatai szerint Miskolcon, a Mónus Illés és a Sportliget utcák kereszteződésében a hazai csapat szurkolói a három gyanúsított férfi aktív közreműködésével megalázó és sértő szavakat kiabálva, közösségellenes módon léptek fel a vendég drukkerekkel szemben, akikben ez a cselekmény riadalmat keltett. A fizikai összetűzést a szolgálatot teljesítő rendőrök akadályozták meg.

A Miskolci Rendőrkapitányság az őrizetbe vett három férfival szemben előterjesztést tett letartóztatásukra. Az ügyben további gyanúsítotti kihallgatások várhatók.

A Miskolci Rendőrkapitányság az eset kapcsán felhívja a figyelmet arra, hogy ezután is határozottan fellép egy adott közösség tagjai elleni erőszakkal szemben, mert ez bűncselekmény. Továbbra is arra kérjük a szurkolókat, hogy segítsék, türelmükkel és megértésükkel támogassák a mérkőzések biztosítására vezényelt rendőrök munkáját! A biztonság, mindannyiunk biztonsága közös ügyünk.

Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280