Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 25, 22:11

A határrendészek hőkamerája buktatta le az orvvadászt Kispaládon

  • Közzétéve Kék hírek

A Csengeri Határrendészeti Kirendeltség hőkamera kezelője 2017. január 18-án 8 óra körül észlelte, hogy egy férfi egy Kispalád külterületén lévő fasorban feltehetően hurokkal megfogott egy őzet.

orv bereg 1

Az ismeretlen férfi a csapdába került vadat egy fejszével több alkalommal fejen ütötte, melynek következtében az állat elpusztult. Az észlelést követően a határrendész azonnal a helyszínre irányította a járőröket, akik az őztetem vonszolása közben tetten érték, és feltartóztatták a 61 éves helyi lakost.

orv bereg 2

A rendőrök a helyszíni szemle során megtalálták a tiltott módon elejtett vad megfogására használt hurkot, majd a közelben további négy hurokcsapdát is felfedeztek. A bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit a Fehérgyarmati Rendőrkapitányságra előállították, ahol ellene orvvadászat bűntett és állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást.

orv bereg 3

A gyanúsítottként kihallgatott férfi nem tagadta a cselekményt. Bevallotta, hogy a hurkokat ő készítette azért, hogy a vadak fennakadjanak rajta.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280