Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 17, 7:55

Átfogó közlekedésrendészeti ellenőrzést szervezett a Vásárosnaményi Rendőrkapitányság pénteken

  • Közzétéve Kék hírek

A közúton közlekedők biztonságáért, valamint az illegális migráció és az ahhoz kapcsolódó bűncselekmények megelőzése, felderítése érdekében szervezett átfogó közlekedésrendészeti ellenőrzést 2017. november 24-én a Vásárosnaményi Rendőrkapitányság.

DSCF0079

Az ukrán és a román határszakaszok felől a mélységbe vezető utakra koncentrált ellenőrzésben a Barabási és a Beregsurányi Határrendészeti Kirendeltség állománya is részt vett.

A rendőrök összesen 115 járművet ellenőriztek. Vizsgálták a gépkocsivezetők és utasaik okmányait, a passzív biztonsági eszközök használatát, valamint indokolt esetben a járművek műszaki állapotát. Külföldiek esetében a magyarországi tartózkodás jogszerűségét is vizsgálták.

DSCF0085

Valamennyi ellenőrzött járművezetőnél légalkoholmérést végeztek, ittasságot egyetlen esetben sem állapítottak meg. Kisebb súlyú szabálysértések elkövetése miatt a rendőrök 34 esetben figyelmeztetést alkalmaztak, 17 fővel szemben helyszíni bírságot szabtak ki. A súlyosabb szabályszegőkkel szemben öt esetben közigazgatási hatósági eljárást kezdeményeztek. Két külföldi honosságú tehergépjárművet vezető szlovák és ukrán állampolgárral szemben szabálysértési feljelentést tettek.

DSCF0078 2

A külföldi járművezetők Vásárosnamény és Jánd települések között olyan tehergépjárművel közlekedtek, amelyek össztömege a 7500 kilogrammot meghaladta. Ilyen járművel a jogszabályban meghatározott feltételek alapján mellékútvonalon nem közlekedhettek volna. A járművezetők a szabálysértés elkövetésének tényét elismerték. Az eljárás azonnali lefolytatása érdekében a Vásárosnaményi Rendőrkapitányságra előállították a sofőröket. A szabálysértési hatóság gyorsított eljárás keretében a feljelentett személyeket 50 000 – 50 000 forint pénzbírsággal sújtotta.

DSCF0084 0

Ezzel és a jövőre nézve tervezett hasonló ellenőrzésekkel a rendőrség a lakosság szubjektív közbiztonságérzetének növelését és a közúti balesetek csökkenésének elérését célozza.

DSCF0089

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280