Nemzeti konz csaladok 1200x150

Bejelentkezés
Frissítve: 2018 Dec 9, 12:16

Már az ügyészségen a Beregsuránynál elfogott embercsempészek ügye

  • Közzétéve Kék hírek

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást egy 36 éves és egy 24 éves mongol állampolgár ellen.

embercsempesz 1

A frissen lezárt nyomozás adatai szerint 2017. november 8-án hajnalban a Beregsurányi Határrendészeti Kirendeltség járőrei Tarpa térségében hat határsértőt fogtak el. A magukat mongol állampolgárnak valló külföldiek, köztük négy férfi és két nő, az intézkedés alkalmával sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni.

A rendőrök az illegális migránsokat idegenrendészeti eljárás lefolytatása érdekében előállították a határrendészeti kirendeltségre, majd meghallgatásukat követően átadták az ukrán határőrizeti szerv munkatársainak. Rövid idővel előállításukat követően a beregsurányi határátkelőhelyen jelentkezett belépésre egy magyar hatósági jelzéssel ellátott személygépkocsival két mongol állampolgár. Az ellenőrzést végrehajtó rendőrök a külföldi férfiak gépkocsijában több női holmit tartalmazó hátizsákot is találtak.

embercsempesz 2

A rendőrök az intézkedés alatt megállapították, hogy a két külföldi férfi nyújtott segítséget a korábban Tarpa külterületén elfogott mongol állampolgároknak, az államhatár illegális átlépéséhez. A két férfit a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának munkatársai embercsempészés bűntett elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették. A nyomozók előterjesztést tettek a gyanúsítottak előzetes letartóztatásának indítványozására, amit az illetékes bíróság elrendelt és a nyomozás időtartama alatt fenntartott.

embercsempesz 3

A rendőrség a nyomozást befejezte és az ügyben keletkezett iratokat a napokban bíróság elé állítási javaslattal megküldte az illetékes ügyészségnek.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

NMF MobFiz AUTOPALYA 700x700

Nemzeti konz csaladok 700x700