Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 2, 21:47

Szerdán ismét kialakulhatnak heves zivatarok

Ismét záporosra, zivatarosra fordul az időjárás, szerdán ismét kialakulhatnak heves zivatarok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat kedd délutáni videójából.

szivarvanyDupla szivárvány Mátészalka felett hétfő este - fotó: Németh Ágota

Simon Gergő meteorológus elmondta: ismét záporosra, zivatarosra fordul az időjárás. Több hullámban érkeznek majd záporok, zivatarok, néhol heves zivatarok is kialakulhatnak.

Szerdán hajnalban erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés és az északnyugat-délkelet vonal mentén több helyütt alakulhatnak majd ki záporok, zivatarok, sőt a reggeli órákban akár heves zivatarok is lehetnek. A minimumhőmérséklet 18-21 Celsius-fok között várható. A délelőtti órákban további záporok, zivatarok vonulnak majd délkelet felé, de a déli órákban csökken a számuk.

Délután várhatók zivatarok

Hozzátette: a nap második felében az ország nyugati, délnyugati, illetve északkeleti felén kiválóak lesznek a feltételek a heves zivatarok kialakulásához, sőt ezek a zivatarok akár rendszerbe is szerveződhetnek, és egy-egy heves zivatar is kialakulhat. A zivatarok továbbra is az északnyugat-délkelet tengelyen haladnak majd tovább. A zivatarokat a szél megerősödése, jégeső kísérheti, egy-egy cellában viharos széllökések is előfordulhatnak.

Szerdán a csúcshőmérséklet általában 30-35 fok között várható, az ország déli felén lesz a melegebb.

-MTI-

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280