Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 11, 10:26

Értékteremtések, gyönyörű alkotások az MMA támogatásával

  • Közzétéve Kultúra

A Falvak Kultúrájáért Alapítvány 2020. évi alkotóművészeti programja a korlátozott körülmények ellenére alapvetően megvalósult.

érték

A nemzetközi közösség fejlődését nyitott műhelyek és alkotótáborok erősítették. A kovácsvágási és aranyosszigeti alkotótáborral és kiállításokkal minőségileg fejlődött a Dunai Nemzetközi Alkotókör kapcsolata a Szatmár Beregi Fafaragók és Népművészek Egyesületével.

Az összefogás sikerességét jelenti Kovácsvágáson felavatott Összetartozás emlékhely és terének díszpadjai, a Kossuth Lajos szobor, a Kultúra Lovagrendje Emlékparkjában felavatott 16 lovagi emlékoszlop.

MMA logóAz alapítvány működésének 25. évében, 2021-ben meghirdetett Búza Barna Emlékév eseményeként tervezi felavatni az elmúlt évben elkészült Szent István szobrot Kovácsvágáson, az „Artúr király pihenő helyet” Aranyosszigeten, a II. Rákóczi Ferenc szobrot Rákóczifalvan, valamint két szlovákiai I. világháborús katonai temető emlékhelyét.

A beregi népművészeti alkotótábor és nyitott műhely szakmai programjának megvalósítását 2020. évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta. KÖSZÖNET ÉRTE.

alkotómunka Aranyosszigetendíszpad1

Kossuth szoborKészülnek az Artúr király emlékhely alkotásailovagi oszlopokÖsszefogás határon átívelőenösszetartozás emlékhely

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280