Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 27, 23:02

A Luby Társaság sajtótájékoztatóján jártunk - társasjáték és film is készült Szatmár múltjáról

  • Közzétéve Kultúra

2021. július 1-jén került sor a nagyari Luby-kastélyban a Luby Társaság sajtótájékoztatójára, amelynek keretében az egyesület elnöksége a sajtó megjelent képviselői előtt a Szatmár Leader Közhasznú Egyesület működési területére meghirdetett, „Szatmár térségének népszerűsítése, marketingtevékenysége” című felhívása alapján „Szatmári kalandozások a Lubyak tükrében” projektje első mérföldkövének eredményeit mutatta be.

jatek

E pályázat keretében készült el Kéry Péter rendezésében „A Luby család szatmári öröksége” című ismeretterjesztő film, amely a Lubyak szatmári nemzedékeinek a közélet és a művelődéstörténet terén kifejtett tevékenységét, kiemelkedő személyiségeit, valamint a szatmári térség területén megőrzött épített örökségét mutatja be.

A projekt másik elemeként a jelenlévők a „Szatmári kincskereső - Szatmári barangoló”, kicsiknek és nagyoknak készített műveltségi társasjátékkal ismerkedtek meg, amelynek célja – az előzőhöz hasonlóan – a szatmári múlt és kultúra jellegzetességeinek játékos formában történő megismertetése, népszerűsítése.

jatek1

Dr. Kiss Kálmán elnök elmondta, az egyesület célja, hogy a film és a társasjáték segítségével a szatmári iskolák tanulói számára közelebb hozzák, játékos formában elmélyítsék a térség értékeinek ismeretét, de reményeik szerint a felnőtt korosztály is örömmel fogadja a bemutatott projektelemeket.

jatek2jatek3

további fotók itt:

https://szon.hu/galeria/ismeretterjeszto-film-es-muveltsegi-tarsasjatek-a-nagyari-luby-kastelyban-fotok-bodnar-zsolt-archivuma/

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280