Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 29, 5:11

Növekedésben az első: Nyíregyháza turizmusa óriásit szárnyalt

  • Közzétéve Kultúra

Országos szinten is kiemelkedő évet tudhat maga mögött a turizmus, de Nyíregyháza 2022. évi vendégforgalma minden képzeletet felülmúlt; a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai alapján a vendégéjszakák száma meghaladta a 439 ezret.

nyiregyhaza turizmus 2Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője

Magyarországon csak néhány turisztikai térségnek sikerült túlszárnyalnia a rekordévnek számító 2019-es év vendégforgalmai adatait, a legkiemelkedőbbnek mind közül Tokaj és Nyíregyháza térség 30%-os növekedése bizonyult.  A desztináció legtöbb vendégéjszakáját Nyíregyházán töltik a vendégek, ezzel a turisztikai dobogó legfelső fokára emelve a várost.

A folyamatos és tudatos fejlesztések, az utóbbi évek színvonalas szálláshely beruházásai, a vonzó attrakciók is hozzájárultak, hogy egyre többen érdeklődnek Nyíregyháza iránt.

nyiregyhaza turizmus 3

A Nyíregyházi Állatpark ismét „Európa legjobb állatkertje” lett a saját kategóriájában, a Sóstói Múzeumfalu – színes, hagyományőrző programjainak köszönhetően – rekordszámú látogatót fogadott, a fürdőkomplexum vendégei közé pedig újra visszatértek a külföldi turisták. A folyamatosan bővülő Kulturális Negyedben található Kállay Gyűjtemény elnyerte a Magyar Vidéki Múzeumok Szövetsége különdíját a kismúzeumok kategóriában. Sóstógyógyfürdőn hihetetlen népszerűségnek örvendett az ország egyik legnagyobb és leglátványosabb zenélő szökőkútja, amely hang- és fényeffektekkel nyűgözte le közönségét.

nyiregyhaza turizmus 1

Az élménykínálatot a kiemelt látványosságok mellett tovább színesítették az Év turisztikai szervezetének választott Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. által kínált programok is.

„Kerékpáros örökségtúrákat indítottunk, a régi belvárosi hangulatot idéző VR-filmmel összekötött, garantált városi sétákat tartottunk, valamint komolyzenei koncerteket szerveztünk, de kiadtunk egy hiánypótló képeskönyvet is Nyíregyházáról” – foglalta össze Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője, aki hozzátette idén is mindent megtesznek azért, hogy a város továbbra is népszerű úti cél legyen a belföldi és külföldi turisták körében.

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280