Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 26, 10:57

Reformáció 500 Gyürében - 2017 október 31-én

  • Közzétéve Kultúra

Az "Árokháty Béla támogatói kör" szeretettel meghívja Önt és kedves Családját a "Zenés Áhítat 2017. Programsorozat a leendő orgona javára"  Reformáció 500 alkalmából 2017. október 31-én /Kedd/ 18 órai kezdettel a Gyürei Református Templomban tartandó zenés áhítatra!

Mándi Ákos

Vendégünk Mándi Ákos aki Nagyvarsányban kezdett zongorát tanulni Huszti Edittől. A következő tanévben lakóhelyén, Gyürében is elindították a zongora tanítást, ott folytatta Lizák Teodóra osztályában, aki a kisvárdai Weiner Leó Zeneiskolába invitálta. Itt később tanára volt még Tóth-Tömör Ágnes. Debrecenben végezte az egyetemi előkészítő tagozatot, Pless Attila tanítványa volt. A Zeneakadémián hatással volt rá Dráfi Kálmán.

Nagy Péter vezetésével 2006-ban kapta meg diplomáját. Jelenleg Mátészalkán zongora tanár a Szatmár Alapfokú Művészeti Iskolában.

"... változzatok meg értelmetek megújulásával... " (Róm 12,2)

500 éves a Reformáció. A reformáció nem pusztán a 16. század emléke. Egy közös örökség mindannyiunknak, melynek nélkülözhetetlen eleme a megújulás. Az emlékév jelmondata: „A megújulás lendülete”, ami a reformációban gyökerező örökös változás értékét hangsúlyozza.

Különös örökséget hagytak ránk a reformátorok: a soha meg nem merevedő Istenhit igényét. Minden nap meg kell újulni, minden nap tenni kell valamit azért, hogy élő és szoros kapcsolat legyen Urunk és közöttünk.

Műsor:

Bach-Busoni: D-dúr prelúdium és fúga
J.S. Bach:  Gott, wie gross ist deine Güte
Dohnányi: Hat koncertetűd zongorára. Nr. 6 Capriccio
Grieg: Pillangó
Dohnányi: C-dúr rapszódia
Brahms-Cziffra 5. magyart tánc

"A zene fenséges ajándéka Istennek és közel áll a teológiához" - Luther Márton.
 
gyure plakat V1

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280