Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 5, 6:53

Téli napforduló - Kara-Csun ünnepe Karosban a Honfoglalás Kori Látogatóközpont területén

  • Közzétéve Kultúra

Kedves lélektestvérek, barátaink! SZER-be hívunk benneteket TÉLI NAPFORDULÓS ÜNNEPÜNKÖN!

chris ösi karacsun1

"FÜRÖDJ MEG AZ ŐSI TŰZBEN, IZZÓ LÁNGOD TENGERÉBEN, LEGYEN LELKED EGY MOST ÚJRA, MEGIDÉZLEK HÍVÓ SZÓRA.

A KERECSENY, (Kara-Csun) ünnep őseinknél az évkörön belül a legnagyobb örömnap volt. A krónikák őrzik a hunok sötétség fordulójának ünnepét.

A turáni népek hitvilágában dec. 21. a nap életünkre gyakorolt hatását, a megújulást és az újjászületést jelképezte. A sötétség átfordul világosságba. (kara=sötét, fekete, csun=csúny forduló, fordulás.) A sötétség söha nem győzedelmeskedhet a Fény felett.

A küzdelmet őseink évezredek óta minden évben ismétlődő kozmikus, spirituális szertartásaikkal segítették. A napforduló éjszakáján a hegygerinceken tűzet gyújtottak, táncoltak és melegedtek, így várták a hajnalt, az első napsugarak éltető erejét. Ősi szimbólumaink is őrzik ezt: Csodaszarvasunk például agancsai közt tartja az elgyengült Napot, Turul madarunk tollán az aranyos napfény csillan meg, ahogy szárnyát széttárva méltóságteljesen szántja a kék eget.
(Záhonyi Dobosok )

Szólítunk Téged is Test-Vérem!

Ünnepeljük együtt a Fény születését december 21-én Pénteken 17:00-tól Karosban a Honfoglalás Kori Látogatóközpont területén.

Program:

17:00 - Érkezés a Látogatóközpontba

17:30 - Előadás: Család és rendszerállítás a tér -idő metafizikai megközelítésben (ősök szerepe) - Előadó: Bodroginé Dócs Andrea és Bodrogi Albert

19: 00 - Előadás: A Magyar Tündériség - Előadó: Tündér Nóri

21:00 - Szertűz meggyújtása a Záhonyi Dobosok és Tündér Nóri vezetésével, ezzel bekapcsolódva a világszerte tartott Fényláncba

2018.12.22 7:30 - A kelő nap köszöntése

Ez az új év, az új dolgok eljövetele, innentől erősödik a Nap, és erősödik a bennünk lévő Fény! !

Tiszteljétek meg az ünnepet azzal, hogy csak házilag készített ételeket és italokat hoztok magatokkal. valamint hozzátok el magatokkal kedvenc történeteiteket, emlékeiteket, verseiteket, imádságaitokat és mindazt, amivel emelni szeretnétek ennek az áldott ünnepnek a hangulatát.

A változtatás jogát fenntartjuk!

Támogatói Jegy: 500 Ft

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280