Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 29, 5:11

Veszélyes szilveszteri készülődés - Kiss Zoltánné írása

Jó pár évvel ezelőtt szilveszter napján olyan izgalomba voltam mint anno a nászéjszakámon. Reggeltől estig sütöttem főztem mosogattam, még itt is megtöröltem az ajtó kilincsnél még ott is akadt egy kis igazításra váró, szóval úgy eltelt a nap, hogy már 10 óra is elmúlt de még volt 2 tepsire való sajtos perecem ami sütésre várt.

sajtos perec2

Na hát azt már csak megsütöm, közbe azon mérgelődtem magamban, hogy az uram a tévé előtt jókat kacagott a kabarékon kijött egy kis kóstolóért szedett egy tányérral, bent evett ivott kacarászott, elnyúlt az ágyon mint a macska én meg.azt se tudtam melyik lábamra álljak. Irtó fáradt voltam meg izzadt büdös de a fürdés csak várat magára míg kész nem leszek a munkámmal.

Fél-tizenkettőre csak végeztem a konyhába de úgy gondoltam még ott mindenképp felmosom a csempét. Kaptam a felmosó vödröt öntöttem bele mosószert, hipót meg vízkőoldót mert azt hallottam valakitől hogy a vízkőoldó gyönyörűen kitakarítja a csempe fugákból a koszt, aztán ügyesen a csap alá tettem a vödröt és megengedtem a meleg vizet.

Mondanom se kell a vegyszerek mikor a forróvízzel találkoztak azonnal gázgőzt képeztek ami felcsapva telibe kapta az arcomat,, se eget se földet nem láttam elszorult a torkom levegőm nem volt de valahogy tudtam pár lépést tenni a konyha ajtóig kivágtam az ajtót le ejtettem a vödröt és a lépcsőre esve rosszul lettem.

Valószínű Zoli arra ébredt fel, hogy kalamolok és az egész házat beborította az a szúrós gázszag. Felugrott kiszaladt összekapart kérdezte mi van de válaszolni nem tudtam.

Megtámasztott a lépcső korlátjának, berohant ajtókat ablakokat kinyitotta hozott rám kabátot ő is magára kapta az övét de jó kis idő eltelt mire jobban lettem és eltudtam mondani mi történt.

Szóval akkor szilveszter éjjel mi az udvaron dideregve dekkoltunk az uram adta a fejmosást hogy hogy jutott eszembe össze öntözgetni a vegyszereket stb... Én meg arra gondoltam hogy ha most meghaltunk volna a falu népe azon tanakodna mi vihette rá ezeket a Szityiéket hogy megölték magukat!

Kiss Zoltánné, Marika
 
 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280