Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 2, 11:18

Látogatás az Európai Parlamentbe Bocskor Andrea európai parlamenti képviselő meghívására

Brüsszel, 2016.december 5-7.  A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Fidelitas elnökök, tagok látogattak Brüsszelbe, melyre Bocskor Andrea, európai parlamenti képviselő (Fidesz-KDNP) hívta meg a csoportot, és tölthetett el három napot. A tanulmányi kiránduláson 12 fő vett részt, köztük Böröcz László, a Fidelitas országos elnöke is.

eu parlamet 002

A repülőgép hétfő este landolt, a szállodában este 10 órakor jelentkezett be a csoport. Az este folyamán még meglátogattuk az adventi forgatagot, illetve a város karácsonyfáját Brüsszel főterén, a Grand Place-n.

eu parlamet 001

Kedden reggel a képviselő asszony asszisztensének kíséretével (aki egyben az idegenvezető szerepét is betöltötte) sétáltunk el az Európai Parlamentbe, ahol Láng Péter, a magyar látogatócsoportokért felelős ügyvivő tartott átfogó előadást az Európai Parlament tevékenységéről a csoport tagjainak. Ügyvívő úr ezen felül bemutatta Bocskor Andrea képviselő asszony munkáját, beszélt feladatköreiről, valamint válaszolt a felmerülő kérdésekre is, majd átadta promóciós ajándékait a csoportnak.

eu parlamet 007

Ebéd után ellátogattunk a Parlamentáriumba, ahol megtekintettük Európa modernkori történelméről, és az EU megalakulásáról szóló interaktív kiállítását, amely nagyon hasznos és érdekes volt.

A délután hátralévő részében Brüsszel nevezetességeit tekintettük meg, többek között a pisilő kisfiút, a Mannekes Pis-t, katedrálisokat, gótikus stílusú templomokat, megcsodálhattuk a királyi palotát, megismerkedtünk a belga gasztronómia ízeivel is.

eu parlamet 003

Este közös vacsorán vettünk részt a kárpátaljai származású Bocskor Andrea képviselő asszonnyal, ahol kötetlen beszélgetések közepette mesélt magánéletéről, terveiről, valamint kíváncsi volt a csoport véleményeire, tapasztalataira is.

Szerdán reggel, a szállodából való kijelentkezés után nyakunkba vettük ismét a várost, ellátogattunk az Atomium szoborhoz, amely az 1958-as brüsszeli világkiállításra készült.

eu parlamet 004

A következő állomás a Jubelpark volt (Cinquantenair). A park leglátványosabb építménye a Diadalív, amely a történelem szempontjából jelentős fontossággal bír, ugyanis Belgium 1880-ban ünnepelte függetlenné válásának 50. évfordulóját.

eu parlamet 005

Kora délután egy hosszabb utat megtéve elérkeztünk az utolsó állomásunkra is, a waterloo-i csata (1815)  helyszínére, amely a történelemkedvelők igazi csemegéje.

eu parlamet 006

A három nap alatt rengeteg élménnyel, tapasztalattal gazdagodott a társaság,  új kapcsolatok épültek, a régi pedig jobban erősödött a sok közös program során. Köszönjük szépen a lehetőséget Bocskor Andrea képviselő asszonynak a meghívást, valamint Béres Levente, Fidelitas regionális igazgató szervező munkáját.

Jurkinya Tamás

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280