Karamellás Sport szelet - házilag
- Írta: Kiss Ambrus Ilona
- Közzétéve Olvasóink küldték
Karamellás, villámgyorsan kész és még sütni sem kell. A recept 12 adag mennyiségét tartalmazza!
Az alaphoz: 25 dkg háztartási keksz (szögletes)
Az áztatáshoz: 1.5 dl tej, 2 ek cukor, 0.5 dl rum (vagy 1 ek rumaroma), 0.5 dl kávé
A krémhez: 3 csomag karamellás pudingpor (főzős), 1 l tej, 0.5 l hulala, 132 g csokoládé (4 nagy Sportszelet)
Elkészítés:
- A háztartási kekszet édesített tej és kávé vagy rum (rumaroma) keverékében beáztatjuk, ügyelve, hogy ne ázzon szét!
- Majd egy közepes méretű, magas falú tepsit kirakunk vele úgy, hogy mindenhol fedje a tepsi alját.
- A karamellás pudingport kevés hideg tejben elkeverjük, ízesítjük cukorral, és a többi tejben felfőzzük, hogy jó sűrű legyen (a zacskón olvasható utasítás szerint járunk el), és még forrón a kekszre öntjük.
- A fél l Hulalát habbá verjük, és a 3/4 részét a karamellpuding tetejére tesszük, ha már kihűlt a pudingkrém.
- A maradék Hulalába beletesszük a Sport szeleteket felolvasztva. (A csokit mikróban olvaszthatjuk fel, de figyeljünk, kevés idő kell neki, mert karamellizálódik.) Ez kerül a tetejére.
- Hűtőbe tesszük, másnap fogyasztható.